PSG - Marsilya: 2-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

Akın Ungan
17.04.2022 - 23:27 | Son Güncellenme: 17.04.2022 - 23:49

Ligue 1'de Le Classique heyecanı yaşandı. Messi, Neymar, Mbappe'li Paris Saint Germain, Cengiz Ünder'li Marsilya ile karşılaştı. Maçı PSG, 2-1 kazandı.

PSG - Marsilya: 2-1 (MAÇ SONUCU - ÖZET)

AJANSSPOR HABER

Ligue 1'in 32. haftasında nefes kesici Le Classique heyecanı yaşandı. Fransa'da Paris Saint Germain ile Marsilya karşı karşıya geldi. Dev derbide kazanan taraf 2-1 skor ile PSG oldu.

Galibiyet serisine karşı yenilmeme serisi

Milli oyuncu Cengiz Ünder'in de formasını giydiği Marsilya, PSG karşısına ligde devam eden en uzun galibiyet serisine sahip takım olarak çıktı. Cengiz ve arkadaşları, Ligue 1'de oynadıkları son 4 maçı da kazanmayı başardı. PSG ise 18 maç ile ligde devam eden en uzun yenilmezlik serisine sahip takım olarak dikkat çekti.

Açılış Neymar'dan

Messi, Neymar ve Mbappe gibi önemli silahlara sahip olan Paris Saint Germain, Le Classique'e baskın başlayan taraf oldu. Derbinin henüz 12. dakikasında PSG, 1-0 öne geçti. Rakip yarı alana yerleşen PSG'de ceza yayının gerisinde topla buluşan Verratti, ceza sahasına koşu yapan Neymar'a uzun pas gönderdi. Yıldız oyuncu şık bir vuruşla topu ağlarla buluşturdu.

31'de derbi eşitlendi

31. dakikada sol taraftan kullanılan köşe vuruşunda Payet altıpasa doğru ortasını yaptı. Donnarumma'nın çift yumruk ile uzaklaştırmak istediği top altıpasa düştü. Karambolde top, Kimpembe'ye çarparak sağ tarafa yuvarlandı. Topa kale çizgisinde dokunan Caleta-Car skora denge getirdi.

VAR'dan penaltı geldi

Karşılaşmanın ilk devresi sona ermek üzereyken maçın hakemi VAR uyarısıyla kenara geldi. François Letexier, Rongier'in elle oynadığını işaret ederek, PSG lehine penaltı noktasını gösterdi.

Mbappe tekrar öne geçirdi

45+5'te penaltı vuruşunu kullanan Kylian Mbappe, sağ ayağıyla sol köşeye doğru plase bir vuruş yaparak, meşin yuvarlağı ağlara yolladı. PSG, Le Classique'de bir kez daha öne geçti.

Derbinin sonunda Paris Saint Germain puanını 74 yaparken, Marsilya ise 59 puanda kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler