Cengiz'den 'TFF başvurusu' sözleri: "Her şey ortada"

Eren Tuncay
03.04.2021 - 12:57 | Son Güncellenme: 03.04.2021 - 13:31

Son dakika haberleri... Fenerbahçe ve Galatasaray arasında gerilimi arttıran 1959 yılı öncesi şampiyonluklar konusu hakkında Mustafa Cengiz'den bir açıklama daha geldi. Cengiz, Fenerbahçe'nin TFF'ye ilk kez başvuru yapmadığını dile getirdi. İşte Cengiz'in açıklamaları...

Cengiz'den 'TFF başvurusu' sözleri: "Her şey ortada"

AJANSSPOR - HABER

Fenerbahçe ve Galatasaray arasındaki '1959 yılı öncesi şampiyonluklar' konusu üzerinden gerginlik devam ediyor.

Hafta içinde Fenerbahçe Yöneticisi Metin Sipahioğlu ve Galatasaray Başkan Yardımcısı Yusuf Günay aynı gün içinde üst üste açıklamalarda bulunmuşlardı.

Aziz Yıldırım da sessizliğini bozdu

Fenerbahçe'nin eski başkanı Aziz Yıldırım da, başkanlığı bıraktıktan sonra ilk kez sessizliğini bozdu ve konuyla ilgili röportaj vermişti. (AZİZ YILDIRIM'IN TÜM AÇIKLAMALARI)

Tartışılan konu: TFF başvurusu

1959 yılı öncesi şampiyonluklar konusunda özellikle tartışılan konu ise Fenerbahçe'nin bu şampiyonluklar için TFF'ye daha önce başvuru yapıp yapmadığı. Sarı-lacivertliler resmi olarak başvuruyu ilk kez yaptıklarını söylerken, Galatasaray ise Fenerbahçe'nin daha önce TFF'ye başvuruyu yaptığı ve reddedildiğini ifade ediyor.

"Her şey ortada"

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz son olarak Sözcü gazetesine, “TFF Başkanı Nihat Özdemir, beIN Sports'taki röportajında başvuruyu reddettiklerini açıkladı. Türker Aslan resmi başvurunun yapıldığını söyledi. Bedri Baykam başvurunun yapıldığını anlattı. Peki soruyorum bütün bunlar kimin adına isteniyor? Her şey ortada…” şeklinde açıklama yaptı.

Nihat Özdemir ne demişti?

Nihat Özdemir, 1959 yılı önce şampiyonluklar konusuyla ilgili daha önce yaptığı bir açıklamada, “Bundan evvel bir müracaatları olmuş. Federasyon da reddetmiş. Bunu ikinci defa gündeme getiriyorlar. Yani bu bizlerden önceki bir federasyon zamanında müracaatları var. Kurullarımız bunu inceliyor. Yakında cevabı vereceğiz.” demişti.

"Yeniden gündeme getirilemez"

TFF'nin eski Tahkim Kurulu Başkanı Türker Arslan ise, “Fenerbahçe’nin geçmişte bir talebi olmuştu, reddettik. Bu karar TFF'nin ve Tahkim Kurulu'nun arşivlerinde. Hukuken, böyle bir karar varken yeni bir gelişme olmadan bu konu yeniden gündeme getirilemez. Bu konuda TFF Yönetim Kurulu'nun da aldığı bir karar olması lazım.” ifadelerini kullanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler