Cenk Tosun zemin kurbanı mı? Ünlü futbolcuların doktoru konuştu...

12.04.2021 - 23:08 | Son Güncellenme: 13.04.2021 - 09:22

Yıldız futbolcuları tedavi eden doktor Aytekin Yılmaz, Beşiktaşlı Cenk Tosun’un Erzurumspor maçında yaşadığı sakatlığı nedenleriyle analiz etti. Detaylar haberimizde...

Cenk Tosun zemin kurbanı mı? Ünlü futbolcuların doktoru konuştu...

Burhan Can TERZİ- AJANSSPOR

Beşiktaş'ın Everton'dan kiralık olarak kış transfer döneminde kattığı Cenk Tosun, BB Erzurumspor maçında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1 yıl yeşil sahalardan uzak kalacak. Kulüp tarafından yapılan açıklamada Cenk Tosun'un sağ dizinde patellar tendon kopması tespit edildiği belirtildi.

 

 

Zemini suçlamak doğru değil

Cenk Tosun'un sakatlığı ile ilgili birçok spekülasyon yapıldı. Erzurumspor'un sahasının sertliği sosyal medyada gündem oldu. Uzmanlar ise sakatlığın zemin ile ilgili olduğunu düşünmüyor.  

 

CENK TOSUN 1 YIL FUTBOL OYNAYAMAYACAK!

İşte sakatlığın muhtemel nedenleri

Uzmanlara göre Cenk Tosun'un sıçrama anında ani quadriceps (üst ön adele gurubu) kasılması sonucu patellar tendonu (diz kapağını aşağıda kaval kemiğine bağlayan öndeki ana tendon) koptu. Sakatlığa, antrenman azlığı, tendondaki yıllar içinde gelişmiş bir yıpranma, soğuk iklimde kas-tendonların yeteri kadar ısınıp esneyememesi gibi birçok birleşenin neden olabileceği belirtiliyor. Burada zemini ya da oyuncuyu suçlamanın doğru olmadığı vurgulanıyor.

 

Aytekin Yılmaz: Vücut ağırlığı o noktaya bindi

Arda Turan, Emre Belözoğlu, Mehmet Topal, Milan Baros gibi birçok ünlü futbolcuyu daha önce iyileştiren sakatlık uzmanı Aytekin Yılmaz konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

 

CENK TOSUN'UN SAKATLANDIĞI NOKTAYA İNCELEME

'Tamamen kas zayıflığı'

"Sakatlığın zeminle, statla hiç alakası yok. Tamamen kas zayıflığı. Patellar tendon kopma nedeni  bütün vücut ağırlığının o noktaya binmesinden kaynaklanıyor. Yani orantısız, dengesiz basma. Sakatlık, kulüpte oyuncunun kaslarını dengeli bir biçimde çalıştırılmadığını da gösteriyor."

Senin için hazırladığımız haberler