Çernobil dizisi konusu ne? Devamı çıkacak mı?

14.04.2020 - 18:49 | Son Güncellenme: 14.04.2020 - 18:50

Geçtiğimiz yıl yayınlanan Çernobil dizisinin konusu ne? Dizi neyi anlatıyor? Çernobil dizisi Netflix'te var mı? Oyuncu kadrosunda kimler var? Çernobil dizisi konusu ne? Neyi anlatıyor? Netflix'te var mı? Oyuncuları kimler? Dizinin devamı olacak mı? Detaylar haberimizde...

Çernobil dizisi konusu ne? Devamı çıkacak mı?

Çernobil faciasına ilişkin birçok dizi çekildi. Bunlar arasından, geçen yıl yayınlanan Chernobly dizisi büyük ilgi çekmişti. Üzerinden uzun yıllar geçmesine rağmen insanlık üzerindeki etkisi devam eden ve ülkemiz de dahil olmak üzere çevre coğrafyada büyük bir yıkıma sebep olan Çernobil faciasını anlatan dizi, IMDb’nin en yüksek puana sahip dizisi olmayı da başardı.

HBO tarafından yayınlanan 5 bölümlük bir mini olan Çernobil (Chernobly), yaşanan gerçek olaylardan uyarlandı. Çernobil faciası, pek çok otorite tarafından insanlığın başına gelen en kötü nükleer felaket olarak kabul ediliyor. Chernobly dizisi de Sovyet Ukrayna'daki Çernobil nükleer santralinde 1986 yılının Nisan ayında gerçekleşen faciayı çevreleyen olaylara dayanıyor.

Çernobil dizisinin konusu ne?

26 Nisan 1986'da Ukrayna'nın Çernobil şehrindeki Çernobil Nükleer Santrali'nde meydana gelen kaza sonucu 31 kişi yaşamını yitirdi. Ancak kaza sonrası yayılan radyasyon sonucu bölgede binlerce kanser vakası görüldü ve birçoğu ölümle sonuçlandı. Çernobil faciasının ardından Rusya'ya, Avrupa'ya ve Türkiye'ye de büyük miktarda radyasyon yayıldığı tespit edildi. Bu insan eliyle yaşanan felaket Chernobyl dizisinde etkileyici şekilde anlatılıyor.

Oyuncu kadrosu

Yönetmen: Johan Renck
Oyuncular: Jared Harris, Stellan Skarsgard ve Emily Watson

Çernobil dizisinin devamı çıkacak mı?

HBO, mini dizinin devamının gelmeyeceğini açıkladı. Fakat dizi birçok eleştirmen tarafından beğenilse de Ruslar tarafından sıcak bakılmadı. Hatta Rusya'nın kendi Çernobil dizisini çekeceği de çıkan haberler arasında.

Senin için hazırladığımız haberler