TFF'de Ceyhun Kazancı'dan Atakan Karazor açıklaması

07.10.2024 - 18:12 | Son Güncellenme: 07.10.2024 - 18:40

Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, geçmişte yaşadığı bir cinsel istismar davası gören Atakan Karazor hakkında flaş açıklamalarda bulundu.

TFF'de Ceyhun Kazancı'dan Atakan Karazor açıklaması

AJANSSPOR - HABER

Geçtiğimiz günlerde ilk kez A Milli Takım aday kadrosuna davet edilen 27 yaşındaki gurbetçi oyuncu Atakan Karazor'un adı sosyal medyada viral oldu. Geçmişte yaşadığı bir cinsel istismar davası gündeme gelen Karazor'un kadro dışı bırakılması isteniyor.

Konuyla ilgili Türkiye Futbol Federasyonu Milli Takımlar Sorumlusu Ceyhun Kazancı, değerlendirmelerde bulundu.

"Bu sefer şeytanın bacağını kıracağız"

İlk olarak milli takımın durumunu değerlendiren Kazancı, şu ifadeleri kullandı:

"Bir yandan Dünya Kupası Elemeleri'ne güzel bir hazırlık niteliğinde bir yandan da grubu lider bitirmek bize play-off hakkını kazandıracak. Son derece önemsediğimiz, başarıyla atlatmak istediğimiz bir turnuva. İnanıyorum ki önce Samsun'da harika bir atmosfer yakalayacağız. 2023 yılında Samsun'da Galler'e karşı oynamıştık. Güzel bir atmosferde Galler'i mağlup etmeyi başarmıştık. Sonrasında İzlanda deplasmanı iklim şartları sorun gibi ama bugüne kadar deplasmanda İzlanda'ya karşı oynadığımız 7 karşılaşmayı hiç kazanamadığımızı düşünürsek umarım bu sefer şeytanın bacağını kıracağız ve mağlup edip ülkemize bu arada 6 puan kazandırmayı hedefliyoruz. Umarım bu güzel aradan sonra Kasım ayındaki son 2 müsabakayla da asıl hedef olan Mart ayındaki Dünya Kupası Elemeleri'ne tam şekilde, hazır bir şekilde başlayacağız. Aralık ayında kuralar çekilecek. 2002 yılından beri katılamadığımız Dünya Kupası'na ki son 5 Dünya Kupası'nı da kaçırmış bulunuyoruz. Umuyorum ki Amerika'da 2026 yılında düzenlenecek Dünya Kupası'na katılacağız. Tüm hedefimiz bu."

"Masumiyet karinesi diye bir şey var"

Atakan Karazor'un milli takıma katılma süreci hakkında da konuşan Kazancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Son birkaç gündür sosyal medyadaki hassasiyeti de tabii ki anlıyoruz. Öncelikle ülkemizde son günlerde meydana gelen sayısı oldukça artmaya başlayan kadına ve çocuğa şiddet vakalarının hepimizi üzdüğünü ifade etmem lazım. Umarım yakın gelecekte bir an önce bunlar son bulur.

Atakan ile alakalı 2022 yılından beri devam eden bir davası var onun. Ancak bu hassasiyeti anlamak ile ilgili lütfen şunu da toplum olarak unutmayalım: Masumiyet karinesi diye bir şey var. Her birey cezası kanıtlanana kadar masumdur. Biz kardeşimizin masum olduğuna çok inanıyoruz. Maalesef futbol dünyasında bu tarz vakalar çok artmaya başladı. Biz kardeşimizin masum olduğuna çok inanıyoruz. Zaten Almanya'da Stuttgart'da kaptanlık görevine kadar yükseldi bildiğini üzere. Alman Milli Takımı'nın da kendisine çok büyük bir ilgisi vardı. Burası güzel bir aile ortamı, Atakan da bizim aile bireylerimizden bir tanesi olacak."

"Kardeşimize sahip çıkmamız lazım"

Kazancı, "İnanıyorum ki çok yakın zamanda onun beraatiyle sonuçlanacak. Bundan eminiz. Kendisinin milli takıma çok katkı yapacağını düşünüyoruz. Zaten en son Real Madrid deplasmanında sahaya kaptan olarak çıktı. Dava da İspanya'da görülüyor. Buradan bile davanın gidişatı ile ilgilibir fikir sahibi olabiliriz. Daha fazla bilgi veremiyoruz dava devam ettiği için. Ancak bunun kendisinin yaşadığı bir talihsizlik değerlendirmemiz lazım ve kendisine sahip çıkmamız lazım. Şiddetin her türlüsüne karşıyız. Bunu da atlamayalım. Kardeşimize sahip çıkmamız lazım." dedi.

"Şu anda İsveç'in 21 takımında oynayan bir oyuncu"

Diğer oyunculara da değinen Kazancı, "Basında da ismi geçen futbolcular var. Bir numaralı hedefimiz milli takım havuzunu genişletmek. Bu çok önemli bizim için. Mevki mevki de bakmıyoruz. Bazı mevkilerde eksiklerimiz var ama inanıyorum ki çok yakın zamanda ve halihazırda da adı geçen kardeşimizi kazandıracağız milli takıma. Eren Dinkçi geçen kampa geldi, yine gelecek. Havuzumuda o. Form duruma göre gidiş gelişler başladı. Ancak Eren milli takıma kazandırdık. İsmi geçen Deniz Gül ile görüşmelerimiz devam ediyor. Şu anda İsveç'in 21 takımında oynayan bir oyuncu. Bizim de istediğimiz, ilgilendiğimiz bir oyuncu. Kendisinin de gönlü var. Bakalım inşallah ilgili prosödürleri tamamlarsak onu da yakın zamanda milli takımımıza kazandırmak istiyoruz. Aral zaten ümit milli takımımızda. Bunun gibi birkaç oyuncu daha var." dedi.

"Teknik ekibe ve oyunculara tam desteği var"

A Milli Takım'dan memnun olduklarını dile getiren Kazancı, "Gayet güzel bir ortam var burada. Başkanımızın, yönetim kurulumuzun teknik ekibe ve oyunculara tam desteği var. Bunu da başarılarla taçlandıracağımızı düşünüyorum. Şu anda hocamızdan ve oyuncularımızdan da memnunuz." dedi.

"Avrupa kupalarının yeni formatı daha fazla maç anlamına geliyor"

Fikstür yoğunluğu hakkında ise Kazancı, şu ifadeleri kullandı:

"Milli Takım araları belli zaten. Çok önceden belli oluyor biliyorsunuz. Önceden hazırlık maçlarıyla bu dönemler geçilirdi. UEFA'nın çalışması gereği Uluslar Ligi başladı. Ben daha sağlıklı buluyorum milli takımlar özelinde. Ancak artan maç sayıları da oyuncuları çok zorlamaya başladı. Bunun karşılığında sakatlıklar artmya abaşladı, kadrolar daha genişlemeye başladı. Bu mali anlamda da yük. Mutlaka denge bulunacaktır. Avrupa kupalarının yeni formatı daha fazla maç anlamına geliyor. Oyuncuların buna ayak uydurması çok da kolay değil. Çok üst düzey maçlar oynanıyor, koşu mesafeleri çok farklı yerlere gitti, şiddetli koşular eskiden çok daha fazla artık. Bunun bir dengesi bulunacaktır diye düşünüyorum. Çok artması maddi anlamda mutlaka iyi ama ilgiyi ve sağlığı de göz önünde bulundurmak lazım."

"Serzenişleri var"

"Fikstür yoğunluğunun farkında mı FIFA, UEFA?" sorusuna ise Kazancı, "İşin ucunda ekonomik ve futbol sağlığı var. En son Rodri'nin duymuşsunuzdur, zaten kendisi de büyük bir sakatlık yaşadı. Serzenişleri var. Yeni formata geçtiler ama ilerleyen zamanlarda bir denge bulunacaktır. Artık maç sayısı milli maçlar ile birlikte 60-70'leri bulmaya başladı. Hiç kolay değil. O yüzden bir denge bulunur bu konularda." dedi.

Senin için hazırladığımız haberler