Chelsea menajerleri en çok mutlu eden kulüp!

09.06.2021 - 19:16 | Son Güncellenme: 09.06.2021 - 19:34

Avrupa’da menajerlere en çok para ödeyen kulüpler belli oldu. Listenin zirvesinde Şampiyonlar Ligi şampiyonu Chelsea yer aldı. İşte detaylar…

Chelsea menajerleri en çok mutlu eden kulüp!

AJANSSPOR-HABER

Avrupa’nın belli başlı liglerinden 174 kulüp, 2020 yılında futbolcu menajerlerine tam 905 milyon Euro ödedi. Off The Pitch’in araştırmasına göre menajerleri en çok zengin eden ilk 20 kulübün arasında 8 İngiliz Premier Lig ekibinin olması dikkat çekti.

Lille'den bir sürpriz de 'Menajerler Ligi'nde

La Liga’nın dahil edilmediği araştırmada İngilizleri tam 5 kulüple Almanlar takip etti. Listeye İtalyanlar ve Fransızlar 3’er kulüple girerken, Hollanda’dan Ajax ve Fransa şampiyonu Lille’in de ilk 20 içinde bulunması dikkat çekti. 

Chelsea'den menajerlere 40 milyon Euro

Buna göre listenin zirvesindeki Chelsea, menajerlere tam 40 milyon Euro para ödedi. Şampiyonlar Ligi şampiyonunu 38 milyon Euro ile Borussia Dortmund ve 34’er milyon Euro ile Premier Lig’n ezeli rakipleri Manchester City ile Manchester United izledi. 

 

İşte o liste

Ajax'ın menajer harcamaları şaşırttı

Daha çok futbolcu satışları ve altyapısından yetiştirdiği genç yeteneklerle tanınan Ajax’ın menajer ücretlerinde 33 milyon Euro ile 5. sırada olması ise herkesi şaşırttı.  

 

Ayrıca Bayern Münih, Paris Saint-Germain, Liverpool ve Juventus gibi dev kulüpler de listenin üst sıralarında kendilerine yer buldu. 

Senin için hazırladığımız haberler