Chelsea'de hedef: Romelu Lukaku

02.08.2021 - 20:18 | Son Güncellenme: 02.08.2021 - 20:28

Son dakika transfer haberleri... İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea, Inter'in yıldızı Romelu Lukaku'ya talip oldu. İşte detaylar...

Chelsea'de hedef: Romelu Lukaku

AJANSSPOR - HABER

 

İngiltere Premier Lig'de önceki sezonu 4. sırada tamamlayıp, Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşan Chelsea; forvet hattını eski futbolcularından Romelu Lukaku ile doldurmak istiyor. Daha önce Borussia Dortmund'lu Erling Braut Haaland için transfer girişimlerinde bulunan Londra ekibi, oyuncunun takımdan ayrılmayı düşünmemesiyle bu hamleyi askıya almıştı. 

Inter'le temasa geçtiler

İngiliz The Telegraph Gazetesi, Chelsea yönetiminin Romelu Lukaku transferi için Interli yöneticilerle temasa geçtiğini iddia etti. Diğer yandan, İtalya basınında Inter'in Belçikalı forveti en az 100 milyon Sterlin'e bırakabileceği yazıldı. 

10 yıl sonra Londra'ya dönebilir

2011 yılında Belçika ekibi RSC Anderlecht'ten 15 milyon Euro'ya alınan Romelu Lukaku, Chelsea'deki ilk sezonunun ardından çeşitli Premier Lig takımlarına kiralanmıştı. West Bromwich Albion ve Everton'da forma giyen oyuncuyu, 2014'te Everton 35 milyon 360 bin Euro karşılığında transfer etti.

 

3 yıl içinde değerine değer katan Lukaku, bu kez Premier Lig'in güçlü ekiplerinden Manchester United'a 84 milyon 700 bin Euro bedelle transfer oldu. Kırmızılarda da bekleneni veremeyen Belçikalı, 2019'da bonuslarla beraber 78 milyon Euro'ya Inter'e geçti. Önceki sezon, Inter formasıyla 44 maça çıkıp 30 gol 11 asist yapan 28 yaşındaki forvet, takımının 10 yıl sonra gelen şampiyonluğunda aslan payına sahipti. 

Senin için hazırladığımız haberler