Chris Paul’dan Phoenix Suns Sahibi Robert Sarver Hakkında Açıklama

Akın Ungan
28.09.2022 - 00:27 | Son Güncellenme: 28.09.2022 - 00:35

NBA ekiplerinden Phoenix Suns oyuncu ve personelleri, medya gününde ırkçılık ve kadın düşmanlığından suçlanan kulüp sahibi Robert Sarver hakkında konuştu.

Chris Paul’dan Phoenix Suns Sahibi Robert Sarver Hakkında Açıklama

Amerikan Basketbol Ligi (NBA) ekiplerinden Phoenix Suns’ın oyuncu ve personelleri medya gününde bir araya geldi. Phoenix Suns, geçtiğimiz günlerde ırkçılık ve kadın düşmanlığı yüzünden NBA tarafından 1 yıl uzaklaştırma ve 10 milyon dolar para cezası alan ve ardından takımı satışa çıkaran Robert Sarver hakkında konuştu.

Takımı satışa çıkardı

Phoenix Suns ve WNBA’den Phoenix Mercury’nin sahibi Robert Sarver ırkçılık ve kadın düşmanlığı yüzünden NBA tarafından 10 milyon dolar para cezası ve 1 yıl uzaklaştırma aldı. 18 yıl boyunca Suns'ın sahibi olan Sarver, cezası süresince NBA maçlarını izleyemeyecek ve takımıyla alakalı herhangi bir ticari faaliyette bulunamayacak.

Sarver aldığı bu cezanın ardından "Geçmişte söylediğim sözlerin ağırlığı, bugüne kadar yaptıklarım veya yapacaklarımdan her zaman daha fazla olacak. Bu nedenlerle Suns ve Mercury kulüplerini satışa çıkarıyorum." açıklaması ile kulüplerini satışa çıkardığını duyurdu.

"Rahatsız ediciydi"

NBA’de 12 kez All-Star seçilen Phoenix Suns oyuncusu Chris Paul, kulübünün sahibi hakkındaki skandallar için "Biliyorsunuz, yaşananlar gerçekten talihsiz bir durum. Kontrol edebileceğin şeyi kontrol etmeye çalışıyorsun ve tüm oyuncular adına konuşamam ama bu durum rahatsız ediciydi." ifadelerini kullandı.

"İğrendim"

Medya gününde, Robert Sarver’ın kullandığı ırkçı kelimelere değinen Phoenix Suns baş antrenörü Monty Williams yaşananlardan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Williams, "Gençliğimde bu kelimenin ne anlama geldiğini öğrendiğimden beri bundan hoşlanmıyorum ve hiç sevmedim. Okuduklarımı gördüğüm zaman mutlu olmadım ve açıkçası iğrendim." dedi.

İlgini Çekebilir
Irkçı ve kadın düşmanı Sarver, Suns'ı satıyor!
Habere Git

Konuşmasına devam eden Williams, "Bu kelime her zaman tekrar ettiğiniz bir kelime değil. Raporu okuduğunuzda ise o kelime her geçtiğinde koyduğunuz işaretlere bakınca bunun bu kadar tekrar etmesi sizi rahatsız ediyor. Kendi çocuklarımı da düşünüyorum. Beyaz bir karım var. Üvey oğlum beyaz, beş siyahi çocuğum var ve onların, bu tür şeylerin hala yaşandığı bir dünyada yaşadıklarını düşünmek beni rahatsız ediyor" ifadelerini kullandı.

"Bu benim tanıdığım Robert değil"

Suns’ın yıldız oyuncularından Devin Booker ise Robert Sarver’i böyle tanımadığını anlatırken "Bu durum benim için zor oldu çünkü bu benim tanıdığım Robert Sarver değil. Beni Phoenix'te kollarını açarak karşılayan Robert Sarver bu değil. Ama öte yandan bu duruma dahil olan kimseye karşı duyarsız değilim ve herkesin diğer insanlarla kişisel deneyiminin her zaman farklı olacağını anlıyorum." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler