Cimbom, Başakşehir'e bileniyor!

26.06.2020 - 13:31 | Son Güncellenme: 26.06.2020 - 13:35

Son 4 lig maçında galip gelemeyen ve özellikle Çaykur Rize ile Gaziantep FK maçlarında yaşadığı puan kayıplarıyla zirvenin bir hayli gerisinde kalan Galatasaray, bu hafta adeta ölüm kalım maçına çıkacak.

Cimbom, Başakşehir'e bileniyor!

Şampiyonluk için son umut olarak bakılan karşılaşmadan alınacak 3 puan sarı kırmızılılara hayat suyu olacak.

Zorlu mücadele öncesi Mariano, Ahmet Çalık, Adem Büyük gibi isimlerin cezası bulunurken, önceki hafta Muslera ve Andone’yi kaybeden Cimbom’da Marcao da henüz yüzde yüz duruma gelmedi.

Gaziantep FK maçında sakatlanan Falcao’nun ise kısıtlı süre alabileceği öngörülüyor.

 

Bunca eksiğe rağmen Başakşehir deplasmanından galibiyetle ayrılmanın planları yapan teknik direktör Fatih Terim, en ideal 11’i çıkarabilmek için çabalıyor.

 

ÖMER BAYRAM 11’E

Geçen hafta süre vermediği Ömer Bayram’ı yeniden 11’e taşıyacak Fatih Terim, başarılı futbolcunun hem dinamikliğinden hem de dikine oyunundan faydalanmak istiyor.

 

DONK’A GÜVENİYOR

Galatasaray’da cezasını tamamlayan Ryan Donk yeniden savunmanın liderliğini üstlenecek. Fatih Terim’in, Başakşehir deplasmanı öncesi en büyük güvencelerinden biri Hollandalı futbolcu.

 

5 YILLIK OLUMSUZ SERİYİ BİTİRME HEDEFİ

Galatasaray, son yıllarda Başakşehir deplasmanlarında olumsuz sonuçlar alıyor ve galibiyete hasret durumda. En son 2015 yılında Hamza Hamzaoğlu yönetiminde rakibini 2-0’la geçen Galatasaray, o günden  bu yana Başakşehir’i deplasmanda mağlup edemedi. Fatih Terim, bu olumsuz seriyi de bitirme hedefinde.

Başakşehir’in sahasında oynanan son 5 maç

18-19 / Başakşehir-Galatasaray: 1-1
17-18 / Başakşehir-Galatasaray: 5-1
16-17 / Başakşehir-Galatasaray: 4-0
Kupa / Başakşehir-Galatasaray: 2-1
15-16 / Başakşehir-Galatasaray: 0-2

Senin için hazırladığımız haberler