(ÖZET) Fatih Karagümrük - Galatasaray Maç Sonucu: 0-2

28.10.2022 - 21:33 | Son Güncellenme: 29.10.2022 - 13:59

Süper Lig'in 12. haftasında Galatasaray, deplasmanda Fatih Karagümrük'ün konuğu oldu. Sarı-Kırmızılılar karşılaşmayı 2-0 kazandı. İşte maç özeti ve goller...

(ÖZET) Fatih Karagümrük - Galatasaray Maç Sonucu: 0-2

AJANSSPOR HABER

Galatasaray, Süper Lig'de Fatih Karagümrük'ün konuğu oldu. Alanyaspor maçında ilk kez gol sevinci yaşayan Mertens ve Icardi sonrası bir diğer dünya yıldızı Juan Mata'da Karagümrük maçında siftah yapmayı başardı. Cimbom, deplasmanda rakibini 2-0 mağlup ederek derbiye moralli girdi. Detaylar...

Taşdemir'den yıllar sona gelen gol

Karşılaşmanın 60. dakikasında Rashica'nın içeriye çevirdiği topu yerde sektirerek ağlara gönderen Emre Taşdemir, bu sezon Galatasaray formasıyla ilk maçına çıkarken ilk gol sevincini de yaşamayı başardı. Taşdemir,  2149 gün sonra gol attı.  Emre son golünü 10 Aralık 2016'da Bursaspor formasıyla Beşiktaş'a atmıştı.

İlk kez VAR'a gidildi

Sezon başında bu yana lehine VAR'a gidilmeyen Galatasaray'da Karagümrük maçıyla ilk kez VAR ile tanışma oldu. Karşılaşmanın 32. dakikasında  Adnan Uğur'un yaptığı faul sonrasında VAR'dan uyarı alan Bahattin Şimşek, pozisyonu izlemek için VAR'a gitti ve verdiği sarı kartı iptal ederek Adnan Uğur'a kırmızı kart gösterdi.

Emin Bayram, VAR'a takıldı

Galatasaray'da Sergio Oliveira'nın kullandığı kornerde sert kafa vuruşu yapan Nelsson'un topunu kaleci Viviano çıkarmak isterken pozisyonu takip eden genç oyuncu Emin Bayram, topu ağlara gönderdi. Galatasaray formasıyla ilk golünü atan genç savunmacı daha sonra VAR'a takıldı. VAR'dan gelen uyarı sonrası hakem Bahattin Şimşek, kaleciye faul olduğunu işaret ederek golü iptal etti.

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Karagümrük maçında Atatürk imzalı forma
Habere Git

Mata'dan ilk gol

Karşılaşmanın 85. dakikasında ceza sahasında topla buluşan Mata'nın ilk şutu kaleciden döndü ve dönen topu takip eden Mata skoru 2-0'a getiren golü buldu. Dünya yıldızı oyuncu Sarı-Kırmızılı formayla ilk kez gol sevinci yaşadı.

Galatasaray 3 maç sonra kazandı

Galatasaray, Fatih Karagümrük maçıyla Spor Toto Süper Lig’de 3 maç sonra 3 puan aldı.
Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray deplasmanda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Mücadelenin ilk yarısı 0-0 sona ererken, sarı-kırmızılılar 90 dakika sonunda sahadan 2-0 galip ayrıldı. Bu sonucun ardından Aslan, ligde 3 maç sonra galibiyet aldı. Cimbom, geride kalan 3 haftada Adana Demirspor ve Alanyaspor ile berabere kalırken, Kayserispor'a ise yenildi.


Galatasaray, Süper Lig'de gelecek hafta Nef Stadyumu'nda derbide Beşiktaş ile karşı karşıya gelecek.

Andrea Pirlo’dan kadroda 3 değişiklik

 Fatih Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, Galatasaray karşısına son oynadıkları Ümraniyespor maçının 11’ine göre kadroda 3 değişiklik ile sahaya çıktı.


Fatih Karagümrük, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray’ı ağırlıyor. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda oynanan müsabakada Karagümrük Teknik Direktörü Andrea Pirlo, son oynadıkları Ümraniyespor maçının 11’ine göre kadroda 3 değişik ile sahaya çıktı.


İtalyan teknik adam; Lawrence, Ozdoev ve Kerim Frei yerine Adnan Uğur, Otabek Shukurov ve Mbaye Diagne’yi 11’de sahaya sürdü. Kırmızı-siyahlılar, Galatasaray karşısına şu 11 ile çıktı:

“Viviano, Biraschi, Caulker, Dresevic, Caner, Jimmy, Shukurov, Adnan, Kouassi, Borini ve Diagne”

Galatasaray’da 3 değişiklik

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, Spor Toto Süper Lig’de son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre Fatih Karagümrük karşısında 3 değişiklik yaptı.


Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşılaşıyor. Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, son oynadıkları Alanyaspor maçının 11’ine göre 3 değişiklik yaptı. Buruk, Sacha Boey, Abdülkerim Bardakcı ve Kazımcan Karataş’ın yerine Leo Dubois, Emin Bayram ve Emre Taşdemir’e görev verdi.

İlgini Çekebilir
Okan Buruk'tan sürpriz tercih! İlk kez sahada
Habere Git

Emre Taşdemir, 28 Temmuz 2021’den sonra sahada

Galatasaray’da Emre Taşdemir bu sezon ilk kez görev aldı. Karşılaşmaya 11’de başlayan Taşdemir, geçtiğimiz sezonu Giresunspor’da kiralık olarak geçirmişti. Bu sezon sarı-kırmızılılar ile Rezerv Lig’de 4 maça çıkan 27 yaşındaki futbolcu, A Takım’da ise son olarak 28 Temmuz 2021 tarihinde PSV ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi eleme müsabakasında süre aldı.

Leo Dubois 2 maç sonra 11’de

Galatasaray’ın Fransız futbolcusu Leo Dubois, sağ bekte Sacha Boey’un cezasından dolayı Fatih Karagümrük maçına 11’de başladı. Dubois son olarak 8. haftada deplasmandaki Adana Demirspor mücadelesinde 11’de görev aldı. 28 yaşındaki futbolcu 10. haftadaki Kayserispor karşılaşmasında kadroda yer alırken, geçtiğimiz hafta da oyuna sonradan dahil oldu.

Emin Bayram bu sezon ligde 3. kez 11’de başladı

Galatasaray’ın genç stoperi Emin Bayram, Abdülkerim Bardakcı’nın yokluğunda müsabakaya 11’de başladı. 19 yaşındaki futbolcu, Fatih Karagümrük maçıyla birlikte Süper Lig’de bu sezon 3. kez 11’de başladı. Bayram, bu sezon ayrıca Ziraat Türkiye Kupası’ndaki mücadelede de 11’de görev aldı.

Mbaye Diagne ilk kez

Fatih Karagümrük’ün Senegalli golcüsü Mbaye Diagne, transfer olduktan sonra ilk kez eski takımı Galatasaray’a karşı sahaya çıktı. Mücadeleye 11’de başlayan Diagne, yaz transfer sezonunda sarı-kırmızılılar ile karşılıklı anlaşarak takımdan ayrılmış, daha sonra Karagümrük ile sözleşme imzalamıştı.

Maçtan dakikalar (İlk yarı)

17. dakikada Sergio Oliveira’nın sağ taraftan kullandığı köşe vuruşunda defanstan dönen topa Milot Rashica’nın ceza yayının sağından vuruşunda kaleci Emiliano Viviano meşin yuvarlağı kornere çeldi.
19. dakikada Mauro Icardi’nin indirdiği topu alan Dries Mertens’in ceza sahası içinden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Emiliano Viviano’da kaldı.
25. dakikada sağ kanattan gelen Milot Rashica’nın pasında topu alan Dries Mertens’in ceza yayının sağından yaptığı aşırtma vuruşunda meşin yuvarlak az farkla kalenin üzerinden dışarıya gitti.
30. dakikada sağ kanatta Adnan Uğur’un Lucas Torreira’ya yaptığı müdahale sonrasında hakem Bahattin Şimşek, Adnan’a sarı kart verdi. Maçın 33. dakikasında VAR’da pozisyonu izleyen Şimşek, kararını değiştirdi ve Adnan Uğur’a direkt kırmızı kart gösterdi.
37. dakikada Leo Dubois’in sağ kanattan ortasında ön direkte Dries Mertens’in kafa vuruşunda meşin yuvarlak dışarıya çıktı.
44. dakikada kaleci Fernando Muslera'nın önde olduğunu gören Fabio Borini'nin orta sahadan vuruşunda meşin yuvarlak Muslera'da kaldı.
45+3. dakikada Sergio Oliveira'nın ceza yayından yerden vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Emiliano Viviano'da kaldı.

Eksikler

Galatasaray’da Sacha Boey ile Abdülkerim Bardakcı, kırmızı kart cezalılarından dolayı kadroda yer almıyor. Sarı-kırmızılılarda ayrıca Kazımcan Karataş ile Yusuf Demir’in de sakatlıkları bulunuyor. Danimarkalı futbolcu Mathias Ross da tercih olarak 21 kişilik kadroda yer almadı.


Galatasaray, Fatih Karagümrük maçına; Fernando Muslera, Leo Dubois, Victor Nelsson, Emin Bayram, Emre Taşdemir, Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Milot Rashica, Dries Mertens, Kerem Aktürkoğlu ve Mauro Icardi 11 ile başladı.

Yedeklerde ise Okan Kocuk, Patrick van Aanholt, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Yunus Akgün, Bafetimbi Gomis, Berkan Kutlu, Barış Alper Yılmaz, Juan Mata ve Metehan Baltacı bekledi.
Bu sezon iç sahada takımlarını yalnız bırakmayan Galatasaray taraftarı, Fatih Karagümrük maçında da deplasmandaki yerini aldı. Yaklaşık 7 bin sarı-kırmızılı taraftarlar, karşılaşma öncesinde tezahüratlarla takımlarını mücadeleye hazırladı.

Emre Taşdemir golle döndü

 Galatasaraylı futbolcu Emre Taşdemir, bu sezon ilk kez görev aldığı Fatih Karagümrük maçında rakip fileleri havalandırdı.  Galatasaray, Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında konuk olduğu Fatih Karagümrük’ü 2-0 mağlup etti. Karşılaşmanın 60. dakikasında sahneye çıkan sarı-kırmızılıların sol beki Emre Taşdemir, takımının ilk golünü kaydetti.


Emre Taşdemir, Karagümrük müsabakasıyla bu sezon A Takım ile ilk kez görev aldı. Karşılaşmaya 11’de başlayan Taşdemir, bu sezon Rezerv Lig’de 4 maça çıktı. 27 yaşındaki futbolcu, A Takım’da son olarak ise 28 Temmuz 2021 tarihinde PSV ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi eleme maçında oynamıştı.

Maçtan dakikalar (İkinci yarı)

47. dakikada Dubois’nın pasında ceza sahası içine giren Mertens arka direkteki Icardi’ye ortaladı. Bu futbolcunun yakın mesafeden kafa vuruşunda top yandan dışarı gitti.
51. dakikada Oliveira’nın kullandığı korner atışında Nelsson kafayı vurdu. Viviano 2 hamlede topu kontrol etmek isterken son olarak Emin’in müdahalesinde meşin yuvarlak filelere gitti ancak hakem Bahattin Şimşek, VAR’da pozisyonu tekrar izledi ve faul kararı vererek golü iptal etti.
56. dakikada Biraschi’nin kullandığı taç atışında ön direkte topu kontrol eden Borini dönerek sert vurdu ancak top yandan auta çıktı.
58. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Rashica uzaktan sert vurdu ancak top kale direğinin yanından az farkla dışarı çıktı.
60. dakikada Oliveira’nın pasında ceza sahası içi sağ çaprazında topla buluşan Rashica, arka direğe ortaladı. Bu noktada Emre Taşdemir kafa vuruşunu yaparak topu filelere yolladı. 0-1
65. dakikada Karagümrük kendi yarı alanından çıkarken Dresevic’in kaptırdığı topta Mertens arka direğe ortaladı. Bu noktada Rachica sert vurdu ancak Viviano topu kornere gönderdi.
83. dakikada sağ kanatta topla buluşan Dubois, penaltı noktası üzerindeki Mata’ya yerden kesti. Bu pozisyonda Viviano iyi yer tutarak topu kornere göndermeyi başardı.
85. dakikada Emre Taşdemir’in soldan ceza sahasına gönderdiği ortada Juan Mata gelişine vurdu ancak top Dresevic’ten döndü. Meşin yuvarlak yeniden Mata’nın önünde kaldı. Bu futbolcu yakın mesafeden topu filelere gönderdi. 0-2

Galatasaray deplasmandaki 4. galibiyetini aldı

Fatih Karagümrük maçıyla bu sezon Spor Toto Süper Lig’deki 7. deplasmanına çıkan Galatasaray, dış sahadaki 4. galibiyetini aldı.  Spor Toto Süper Lig’in 12. haftasında Galatasaray, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda Fatih Karagümrük ile karşılaştı. Bu mücadele ile birlikte sarı-kırmızılılar ligde 7. deplasman mücadelesine çıktı. Maçtan galip ayrılan Cimbom, bu sonuçla 4. dış saha galibiyetini elde etti. Aslan geride kalan müsabakalarda ayrıca 2 beraberlik, 1 mağlubiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler