(YAZILI ÖZET-GOLLER) Galatasaray- Fenerbahçe Maç Sonucu: 3-0

Ali Bozkurt
04.06.2023 - 20:13 | Son Güncellenme: 04.06.2023 - 21:08

Süper Lig'de şampiyon Galatasaray kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Zorlu derbiyi Sarı-Kırmızılılar, 3-0 kazandı. İşte maç özeti, goller ve detaylar...

(YAZILI ÖZET-GOLLER) Galatasaray- Fenerbahçe Maç Sonucu: 3-0

AJANSSPOR HABER

Ankaragücü maçında şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray, ligin son maçında Fenerbahçe'yi kendi sahasında konuk etti. Şampiyon, rakibini kendi sahasında 3-0 mağlup ederek taraftarına hem derbi galibiyeti hemde şampiyonluk armağan etti. İşte maça dair detaylar...

Zaniolo'dan ilk derbi golü

Zorlu karşılaşmanın 28. dakikasında Barış Alper’in savunmanın arkasına gönderdiği topla buluşan Zaniolo, ceza sahası içi sol çaprazdan yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Galatasaray bu golle 1-0 öne geçerken İtalyan yıldız oyuncu ise ilk kez çıktığı Fenerbahçe derbisinde gol atma sevinci elde etti. Cimbom bu golle birlikte ilk yarıyı da 1-0 önde tamamladı.

Fenerbahçe kızardı

Karşılaşmanın 61.dakikasında ceza alanı içine girmek isteyen Zaniolo, Luan Peres tarafından faul ile durdurularak yerde kaldı. Hakem Abdülkadir Bitigen, Fenerbahçeli Luan Peres'e kırmızı kart gösterdi. Fenerbahçe, bu sezon 7. kırmızı kartını görürken karşılaşma da 10 kişi kaldı.

Icardi yine sahnede

Galatasaray, üst üstte ataklar bulduğu Fenerbahçe maçında ikinci golünü 70. dakikada buldu. Kerem Aktürkoğlu'nun kornerden gönderdiği top önüne düşen Icardi, yaptığı güzel vuruş ile ağları bularak skoru 2-0'a getirmeyi başardı. Icardi, son 9 karşılaşmasında 13 gol atarken 1 asist yapma başarısı elde etti.

Elmander'den sonra Icardi

Mauro Icardi, Johan Elmander'in ardından Galatasaray formasıyla bir sezon içerisinde Fenerbahçe'ye hem iç saha hem de deplasmanda gol atan ilk oyuncu oldu.

Zaniolo, tutulmuyor

Galatasaray, Fenerbahçe'ye üstünlük kurmaya devam ediyor. Karşılaşmanın 79. dakikasında sağ tarafta topla buluşan Nicolo Zaniolo, rakip ceza alanına girmeden uzaktan çektiği sert şutla ağları bulurak skoru 3-0'a getirdi. Yıldız oyuncu karşılaşmada attığı ikinci golle maça damga vurdu.

Taraftar oley çekti

Galatasaray, karşılaşmanın tamamında oyun üstünlüğünü eline aldı. Sarı-Kırmızılılar, 3-0 öne geçtikten sonra taraftarlar oyuncuların her paslaşmasında oley çekmeye başladılar. Oyuncular ise taraftarın bu hareketi sonrası savunmada top çevirme yaptılar.

Galatasaray, 3 farkla kazandı

Fenerbahçe'yi kendi sahasında 3-0 mağlup eden Galatasaray, taraftarı önünde şampiyonluk kutlaması da yapmak için stadyumda kalmaya devam ediyor.

Nicolo Zaniolo derbide ilk kez gol sevinci yaşadı

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında evinde Fenerbahçe ile karşılaşan Galatasaray’da İtalyan futbolcu Nicolo Zanilo bir ilki yaşadı. Devre arası transfer döneminde takıma katılan Zaniolo, sarı-lacivertliler karşısında 2 gol buldu ve böylece ilk kez derbide gol sevinci yaşamış oldu. 23 yaşındaki futbolcu 28 ve 79. dakikalarda rakip fileleri havalandırdı.


Nicolo Zanilo böylece Süper Lig’deki gol sayısını da 5’e çıkardı.


Mücadeleye 11’de başlayan İtalyan futbolcu 87. dakikada yerini Bafetimbi Gomis'e bıraktı.

Galatasaray bu sezon iki Fenerbahçe derbisini de kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray ile Fenerbahçe, Nef Stadyumu’nda karşı karşıya geldi. Sarı-kırmızılılar derbiden 3-0’lık skorla galip ayrıldı. Ligin ilk yarısında Kadıköy’deki derbiyi de 3-0 kazanan Galatasaray, bu sezon iki maçta da sarı-lacivertlileri mağlup etmiş oldu. Bu iki derbide Galatasaray rakip fileleri 6 kez havalandırırken, kalesinde gol görmedi. Galatasaray daha önce 1990-1991 sezonunda Fenerbahçe iki maçta da mağlup etmeyi başarmıştı.

4 derbi 3 galibiyet

Galatasaray, bu sezon Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 4 derbinin 3’ünden galip ayrıldı.
Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray sahasında karşılaştığı Fenerbahçe’yi 3-0’lık skorla mağlup etti. Bu sezon derbilerde iyi performans sergileyen sarı-kırmızılıların Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynadığı 4 karşılaşmada sadece 1 kez kaybetti. Aslan sarı-lacivertlileri sahasında 1-0 ve deplasmanda 3-0, siyah-beyazlıları da evinde 2-1 mağlup etmeyi başardı. Cimbom sadece deplasmanda Beşiktaş’a 3-1 kaybetti.

Galatasaray 9 yıl sonra kazandı

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray sahasında Fenerbahçe ile mücadele etti. Sarı-kırmızılılar rakibini 3-0 mağlup ederek evinde kötü seriyi bitirdi. Aslan, Nef Stadyumu’nda sarı-lacivertlileri en son 18 Ekim 2014 tarihinde oynanan derbide 2-1’lik skorla yenmişti. Cimbom bu sonuçla Fenerbahçe’yi sahasında 9 yıl sonra yenmiş oldu.

Mauro Icardi gol sayısını 22’e çıkardı

Spor Toto Süper Lig’in 37. haftasında Galatasaray evinde Fenerbahçe ile karşılaşırken, sarı-kırmızılıların golcüsü Mauro Icardi, bu maçı da boş geçmedi. Müsabakanın 71. dakikasında sol taraftan kullanılan köşe vuruşuna ceza sahası içinde topla buluşan Icardi, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi ve takımının mücadeledeki 2. golünü kaydetti.


30 yaşındaki futbolcu böylece bu sezon Süper Lig’deki gol sayısını 22’ye çıkardı. Icardi, Fenerbahçe ve Beşiktaş derbilerinde ise rakip fileleri 5 kez havalandırmayı başardı.
Maça 11’de başlayan Mauro Icardi, 90 dakika sahada kaldı.

Senin için hazırladığımız haberler