"Ramiz Dayı" Denilen Kerem Demirbay Neden Kadın Maçında Hakemlik Yaptı?

04.08.2023 - 13:32 | Son Güncellenme: 04.08.2023 - 13:41

Galatasaray'ın "Ramiz Dayı" benzetmesiye duyurduğu Kerem Demirbay, yıllar önce kadın hakemlere yönelik sözlerinden ötürü kadın maçı yönetmişti. İşte detaylar.

"Ramiz Dayı" Denilen Kerem Demirbay Neden Kadın Maçında Hakemlik Yaptı?

AJANSSPOR HABER

Galatasaray'ın yeni transferlerinden Kerem Demirbay, 2015 yılında Fortuna Düsseldorf'ta forma giyerken cinsiyetçi söylemi nedeniyle kadınlar futbol maçında hakemlik yapmıştı.

Kadınlar maçında hakemlik yaptı

Demirbay, kadın hakemlerden Bibiana Steinhaus'u hedef alarak, "Erkek futbolunda  kadınların işi yok" deyince, Almanya'da ortalık karışmıştı. Kulüp başkanının önerisiyle Kerem, 5 Aralık 2015'te D-Gençler yaş kategorisindeki SSVg 06 Hagen-Blau Weiss Langenberg kadınlar maçında hakemlik yaptı. Demirbay, maçı normal giysileri ve üzerinde kışlık paltosuyla yönetti. 

"Hata yaparsa Fortuna da böyle yapar"

Alman kulübü, o dönem ayrı Kerem Demirbay'a dair sosyal medya hebasından yaptığı açıklamada da şu ifadeleri kullandı: "Genç oyuncu bir hata yaparsa, Fortuna Düsseldorf da böyle davranır."

İlgini Çekebilir
Galatasaray'a Almanya'dan 30 milyonluk yıldız!
Habere Git

Federasyon 5 maç ceza verdi

Almanya Futbol Federasyonu da Kerem Demirbay'ın kadın hakemlere yönelik söylemine kayıtsız kalmamıştı. Federasyon Türk oyuncuya sportmenliğe aykırı davranışından ötürü 5 maç oynamama cezası verdi. 

Golleriye ve sözleriyle damga vurdu

Fortuna Düsseldorf'un Bundesliga 2'de 29 Kasım 2015'te oynadığı ve  FSV Frankfurt'u 2-1 yendiği maça Kerem Demirbay damga vurmuştu. Gurbetçi hem attığı goller hem de maçın kadın hakemi Bibiana Steinhaus'a dair sözleriyle manşet oldu.

Kadın hakemin maçında 2 gol attı

Düsseldorf maçı Kerem Demirbay'ın biri penaltıdan olmak üzere attığı 2 golle, 2-1 kazandı. Ancak Demirbay, maçın 85. dakikasında ikin sarı karttan kırmızı kart görerek, oyundan atıldı. Demirbay, maçtan sonra yaptığı açıklamada kadınların erkek futbolunda işi olmadığını savunduğu konuşmayı yaptı.

İlgini Çekebilir
Galatasaray, dünya yıldızı orta sahayı ikna etti!
Habere Git

Demirbay kadın hakemden özür diledi

O zaman 22 yaşında olan Kerem Demirbay, kısa süre sonra kadın hakemden özür diledi. Demirbay, Instagram hesabından yaptığı açıklamada "Bayan Steinhaus'a söylediklerimden dolayı çok üzgünüm. Bu cümleyi hiç bir zaman kullanmamam gerekirdi. Bu, benim kadınlara bakış açımı da yansıtmıyor" ifadelerini kullanmıştı.

Galatasaray, ona "Ramiz Dayı" dedi

Galatasaray, Bayer Leverkusen'den transfer ettiği 30 yaşındaki Kerem Demirbay'ı bir ara fenomenleşen Ezel dizisinin müziği ve büyük beğeni kazanan 'Ramiz Dayı' karakterine gönderme yapılan bir video kliple duyurdu. Şimdiden Kerem Demirbay için 'Ramiz Dayı' lakabı kullanılmaya başlandı.

Ezel dizisinin Ramiz Dayısı

Ezel dizisinin başrolünde Kenan İmirzalıoğlu oynarken artık aramızda olmayan Tuncel Kurtiz'in oynadığı Ramiz Dayı karakteri büyük ün kazanmıştı. Ramiz Dayı müthiş zekâsıyla kurduğu oyunlar ve dillere pelesenk olan aforizmaları ve de "Yeğen" sözüyle günlük hayatın içine kadar sirayet etmişti.

Senin için hazırladığımız haberler