Çin, Kenya ve Mısır veda etti!

02.08.2017 - 15:33 | Son Güncellenme: 02.08.2017 - 15:33

Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenen 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'na katılan Çin, Kenya ve Mısırlı sporcular için uğurlama programı gerçekleştirildi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu bünyesinde oluşturulan olimpiyat köyünde kalan yaklaşık 4 bin sporcu, kentten ayrılmaya başladı.

Turgut Özal Yurdu'nda kalan Çin, Kenya ve Mısırlı sporcuların kentten ayrılacak olması nedeniyle tören düzenlendi. Duygu dolu anların yaşandığı törende sporcular, diğer ülkelerin oyuncularıyla yeniden görüşmek için sözleşti.

Pasta da kesilen törende Çin Milli Takımı'nın sorumluları Zhan Junjie ile Wang Meimei, Samsun'un olimpiyatlara çok iyi ev sahipliği yaptığını söyledi.

Burada geçirdikleri her günden çok mutlu olduklarını dile getiren Meimei, "Samsun çok güzel bir şehir. Bize çok iyi ev sahipliği yaptı. Umarım bundan sonra da bu tür organizasyonlara ev sahipliği yapar. Kente turist olarak mutlaka geleceğiz. Sporcularımız ve bizler burada çok anlamlı ve mutlu günler geçirdik." ifadelerini kullandı.

Kredi ve Yurtlar Kurumu İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu ise oyunlar için tüm yurtlarda iyileştirmeler yaptıklarını aktararak, "Yurtlarımız bünyesinde 4 bin sporcuyu ağırlayacak olimpiyat köyü kurduk. Sporcuların yarışmalar dışında da birbirleriyle iletişim kurmaları ve Samsun'u tanımaları için çeşitli etkinlikler yaptık. Onları kentimizden mutlu şekilde göndermek bizleri onore etti." dedi.

 

Senin için hazırladığımız haberler