Çinli 10 Snooker Oyuncusunun Şike Soruşturmasında Cezalar Belli Oldu

Orhan Gülek
07.06.2023 - 12:59 | Son Güncellenme: 07.06.2023 - 13:10

Çinli snooker oyuncularından Liang Wenbo ve Li Hang, şike yaptıkları gerekçesiyle spordan ömür boyu men cezasına çarptırıldı. İşte haberle ilgili tüm detaylar

Çinli 10 Snooker Oyuncusunun Şike Soruşturmasında Cezalar Belli Oldu

AJANSSPOR - HABER

Dünya Profesyonel Bilardo ve Snooker Birliği WPBSA tarafından geçen ocak ayında haklarında şike soruşturması açılan Çinli 10 snooker oyuncusunun cezaları belli oldu.

Liang Wenbo ve Li Han'a ömür boyu men cezası

Yapılan soruşturma sonrası çinli snooker oyuncularından Liang Wenbo ve Li Hang, şike yaptıkları gerekçesiyle spordan ömür boyu men cezasına çarptırıldı.

10 Çinli snookerin geleceği belli oldu

Dünya Profesyonel Bilardo ve Snooker Birliği (WPBSA) tarafından yapılan açıklamada, haklarındaki şike soruşturması gerekçesiyle ocak ayından bu yana turnuvalara katılımlarına izin verilmeyen 10 Çinli snooker oyuncusu hakkındaki kararın, Disiplin Komisyonu tarafından verildiği belirtildi.

İlgini Çekebilir
Arif Gülen'e "şike teşebbüsü"nden men cezası
Habere Git

Snooker'da şikenin perde arkası

Oyunları manipüle etmek, hile yapmak ve yasa dışı bahis oynamak gerekçeleriyle suçlu bulunan 10 sporcudan Liang Wenbo ve Li Hang'e ömür boyu men cezası verildi. İki oyuncunun her biri, 43 bin sterlin para cezasına da çarptırıldı.

Diğer 8 snooker oyuncusu ise 20 ay ile 5 yıl 4 ay arasındaki süreçler arasında men cezalarına çarptırıldı. Söz konusu sporculardan 2021 Masters şampiyonu Yan Bingtao, Aralık 2027'ye, eski Birleşik Krallık şampiyonu Zhao Xintong ise Eylül 2024'e kadar turnuvalara katılamayacak.

Snooker tarihinin en büyük şike skandalı olarak görülen soruşturmada, ceza alan diğer oyuncuların men süreleri şöyle:

  • Lu Ning: 5 yıl 4 ay
  • Chang Bingyu: 2 yıl
  • Bai Langning: 2 yıl 8 ay
  • Zhao Jianbo: 2 yıl 4 ay
  • Chen Zifan: 5 yıl
  • Zhang Jiankang: 2 yıl 11 ay
Senin için hazırladığımız haberler