Coğrafya kaderdir! Önce 1996, şimdi 2021

28.02.2021 - 21:40 | Son Güncellenme: 28.02.2021 - 22:14

Fenerbahçe haberleri... "Coğrafya kaderdir" sözü bir kez daha ıspatlandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Erol Bulut, futbolculuğundaki gibi yine bir kırılma maçında Trabzon deplasmanından zaferle döndü. Bulut, cesur kadro tercihi ve ofansif futboluyla risk aldı ve kazandı. Böylece geleceğine dair tartışmaları askıya aldıran Bulut, maçın sonunda büyük sevinç yaşadı. İşte detaylar...

 Coğrafya kaderdir! Önce 1996, şimdi 2021

AJANSSPOR -HABER
Her puan kaybında koltuğu sallanan ve Fenerbahçe'yi taşıyamadığı iddia edilen Erol Bulut için Trabzonspor maçı resmen bir kırılma anıydı. Bu maçı kaybetseydi, görevine devam edip etmeyeceği belirsizdi. Dolayısıyla Trabzon'daki 90 dakika onun geleceğini de damga vuracaktı. Trabzon coğrafyası, Bulut'un kariyerinde daha önce de belirleyici olmuştu. 1996'da bu şehirde şampiyonluk maçına çıkmış ve kazanmıştı. Bu pazar akşamı da teknik direktör olarak şampiyonluk yolunda "Tamam mı devam mı" diyecekti. Ve "Devam" dedi.  Ünlü düşünür ve de devlet adamlarından İbn-i Haldun'un "Coğrfaya kaderdir" sözü böylece Erol Bulut için vücut bulmuş oldu. Bulut, bugün itibarıyla aynı zamanda doğduğu şehir olan Trabzon coğrafyasından ikinci kez zaferle ayrılarak, kader çizgisini etkiledi.

Sarı lacivertlilerin şampiyon olduğu 1995-96 sezonunda Fenerbahçe, oyuna 80. dakikada giren Erol Bulut'un 82. dakikada Aykut Kocaman'a yaptığı asistle takımının 2-1 öne geçmesini sağlamıştı. Bu sonuçla sezonun bitimine 3 hafta kala Trabzon'da liderliğe yükselen Fenerbahçe sonraki maçlarını kazanarak şampiyonluğa ulaşmıştı. 

EROL BULUT'UN KADER MAÇI

Erol Bulut, 25 yıl sonra bu kez teknik direktör olarak Fenerbahçe'nin başında kritik Trabzonspor deplasmanına çıktı. Sarı lacivertliler, geçen hafta Göztepe'ye kaybederek büyük bir şansı tepmişti. Kritik maç öncesi Galatasaray'ın Erzurumspor'u 2-0 yenmesiyle liderin 6 puan gerisine düşen Fenerbahçe olası bir kayıpta çok büyük sıkıntı yaşayacaktı.

Ozan Tufan yerine Mert Hakan Yandaş

Erol Bulut, Trabzonspor deplasmanı öncesi büyük bir risk alarak bir sakatlığı olmamasına karşın Caner Erkin'i kadroya almadı. Orta sahada Ozan Tufan'ı yedek kulübesine çekerek Mert Hakan Yandaş' a görev verdi.

Futbol otoritelerinin riskli bulduğu kararlara karşın Bulut, uygulamasından başarılı bir sonuç aldı. İkinci yarıda oyundan düşen Mesut Özil'i de saha kenarına alan Bulut, Yunan oyuncu Dmitrios Pelkas'ın 76. dakikada attığı golle Karadeniz'den mutlu dönmeyi başardı. Tıpkı 5 Mayıs 1996'daki gibi...  

Senin için hazırladığımız haberler