"Çok değişik bir lig bizi bekliyor"

07.10.2016 - 11:15 | Son Güncellenme: 07.10.2016 - 11:15

Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 2016-2017 sezonuna yarın evinde Banvit maçıyla başlayacak Pınar Karşıyaka'nın takım kaptanı Soner Şentürk, güzel bir hazırlık dönemini geride bıraktıklarını, bu doğrultuda iyi bir sezon geçirmeyi umduklarını söyledi.

Soner Şentürk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarın başlayacak 2016-2017 sezonu için herkese sakatlıksız, güzel bir sezon diledi. Pınar Karşıyaka'da üst üste 5. sezonunu geçireceğini kaydeden 30 yaşındaki oyuncu, şöyle konuştu: "Geçen sezona göre teknik heyet ve oyuncularımız değişti. Hazırlık dönemi, birbirimizi tanımamız ve adapte olmamız için önemliydi. Sezon içinde de birbirimizi tanımaya devam edeceğiz. Güzel bir hazırlık dönemini geride bıraktık, umarım güzel bir sezon geçer."

Soner Şentürk, ligin her geçen sezon daha zorlaştığını belirterek, Fenerbahçe'nin THY Avrupa Ligi'nde yakaladığı başarının, Galatasaray'ın da ULEB Avrupa Kupası'nı kazanmasının bunun bir göstergesi olduğunu ifade etti.

"Çok değişik bir lig bizi bekliyor"

Hem organizasyonların hem de bütçelerin arttığına dikkati çeken tecrübeli oyun kurucu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu organizasyonlarla mücadele etmek kolay değil. Bütçe olarak da oyun olarak da kolay değil. Çok değişik bir lig bizi bekliyor. Herkesin hedefi çok büyük. Bu sene Avrupa'da tamamen farklı bir lig oynayacağız. FIBA Şampiyonlar Ligi'nde yukarıları hedefliyoruz. Güzel bir gruba da denk geldik. İyi bir başlangıç yaparsak önümüzü açık görüyorum."

"İç sahada kola kolay maç kaybetmedik"

Soner Şentürk, Karşıyaka taraftarlarıyla basketbolun dışında da güzel anlar geçirdiklerini aktararak, "Taraftarlarla güzel duygular paylaştım. Pınar Karşıyaka'nın en büyük gücü her zaman taraftar. 5 seneden beri bunu gördüm. İç sahada kolay kolay maç kaybetmedik. Biz taraftarlarımızı, onlar da bizi özledi. İnşallah yarın güzel bir atmosfer olacağını düşünüyorum." şeklinde görüş belirtti.

Pınar Karşıyaka'da forma giydiğinden beri sakalını kesmediğini, bunun kendisine uğur getirdiğini düşündüğünü kaydeden Soner Şentürk, "Geçen sezon Ufuk ağabey 'Kes şunları.' diyordu ama bir şekilde kısaltarak idare ediyordum. Pek kesmeyi düşünmüyorum, ekstra bir bağım yok ama ben de alıştım." ifadelerini kullandı.

Ligde 45. sezonu

Pınar Karşıyaka, 51. sezonun heyecanının yaşanacağı Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde 45. kez mücadele edecek.

Ligde 1986-1987 ve 2014-2015 sezonlarında şampiyonluğa ulaşan Pınar Karşıyaka, başantrenör Ufuk Sarıca'nın yanı sıra kadrosundaki bazı oyuncularla yollarını ayırdı.

Geçen sezon kadroda yer alan Soner Şentürk, Muhammed Baygül ve Egemen Güven'le devam eden yeşil-kırmızı ekip, Kevin Dillard, J'Covan Brown, Josh Boone, DaJuan Summers, Brent Petway, Mateusz Pontika ile Erdi Gülaslan'ı kadrosuna dahil etti.

Bu oyuncuların yanı sıra genç basketbolcular Alp Karahan, Görkem Doğan ve Mert Celep de yeşil-kırmızılı ekip adına mücadele verecek.

İlk maç Banvit'le

Pınar Karşıyaka, Spor Toto Basketbol Süper Ligi'nde yeni sezonun ilk haftasında yarın Banvit'i ağırlayacak.

Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu'nda oynanacak karşılaşma, saat 18.00'de başlayacak.

Rakibiyle daha önce ligde oynadığı 31 maçta 14 galibiyet ve 17 yenilgi alan İzmir temsilcisi, geçen sezon Banvit'le yaptığı 2 maçı da kaybetmişti.

Senin için hazırladığımız haberler