Ajax - Beşiktaş maçında Kenan Karaman'ın golünün iptali tartışmalara yol açtı

28.09.2021 - 21:19 | Son Güncellenme: 28.09.2021 - 21:59

Son dakika spor haberleri... Şampiyonlar Ligi'ndeki Ajax Beşiktaş maçında Kenan Karaman'ın golünün iptal edilmesi kararı tartışma yarattı...

Ajax - Beşiktaş maçında Kenan Karaman'ın golünün iptali tartışmalara yol açtı

AJANSSPOR - HABER

Şampiyonlar Ligi'nde Ajax ile Beşiktaş arasında oynanan karşılaşmada 62. dakikasında Fransız hakem Benoit Bastien'in verdiği karar büyük tartışma yarattı.

Hakem gol değil faul dedi

Bu dakikada ileriye uzatılan topu kovalayan Kenan Karaman defans oyuncusuyla omuz omuza mücadeleye girdi. Ajaxlı oyuncu düşerken ayakta kalan Kenan Karaman kaleciyle karşı karşıya kaldı. Hakem Bastien, anlaşılmaz bir kararla faul düdüğünü çaldı. Kenan'ın vuruşunda top ağlara gitmesine karşın düdük yüzünden gol değer kazanmadı.

Teknik ekip karara itiraz etti

Beşiktaş teknik ekibi pozisyona itiraz ederken Sergen Yalçın'ın yardımcısı Murat Şahin hakemden sarı kart gördü.
 

VAR devre dışı kaldı!

Fransız hakemin düdük çalması pozisyonda VAR'ın da devre dışı kalmasına yol açtı. Hakem, Kenan golü attıktan sonra düdük çalsaydı da ağlara giden top geçerlilik kazanmayacaktı. VAR devreye girse de faul hakem yorumu olduğu için VAR'ın kararı değiştirme şansı yoktu.   Beşiktaş'ın iki hafta önce Dortmund ile evinde oynadığı müsabakada İspanyol hakem Lahoz yönetimi ile takdir toplarken Fransız Bastian kararları ile Devler Ligi ayarında olmadığını gösterdi.

Bastien'in ilk vukuatı değil

Fransız hakem Bastien, bu sezon Fenerbahçe'nin Kadıköy'de HJK Helsinki ile yaptığı Avrupa Ligi play-off karşılaşmasındaki yönetimi ile de tepki almıştı. İlk yarıda Helsinkili oyuncunun topu elle almasına seyirci kalan Fransız hakem Novak'ın düşmesinde de kusurlu hareket görmemişti. Eleme maçında VAR uygulanmadığı için sarı lacivertlilerin birisi yüzde yüz diğeri tartışmalı iki penaltısı verilmemişti.

6 maçta 1 galibiyet

Ajax maçıyla Fransız hakem Benoit Bastien bu döneme kadar Türk takımlarının 6 karşılaşmasını yönetmiş oldu. Türk takımları bu maçlardan 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile ayrıldı. Tek galibiyeti Fenerbahçe, bu sezon Helsinki önünde aldı.

Ajax-Beşiktaş ve Fenerbahçe Helsinki maçı dışında Bastien'in yönettiği karşılaşmalar şöyle:

Fenerbahçe'nin 2015/16 sezonunda Molde karşısında çıktığı UEFA Avrupa Ligi karşılaşmasının hakemi Benoit Bastien'di. Sarı-lacivertliler, Vitor Pereira yönetiminde evinde oynadığı Molde maçından 3-1 mağlup ayrıldı.

Fransız hakem, 2016/17 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Manchester United - Fenerbahçe maçını yönetti. Kanarya, İngiltere deplasmanında 4-1 mağlup oldu.

Galatasaray'ın 2018/19 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde Schalke 04 ile oynadığı A Grubu maçını yönetti. Galatasaray bu karşılaşmadan golsüz beraberlikle ayrıldı.

2019/20 sezonunda Trabzonspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde Krasnador karşısındaki mücadelesini yine Bastien yönetti. Bordo-mavililer, Krasnador deplasmanında 3-1 mağlup oldu.

Benoit Bastien'in Milli takıma karşı karnesi

Fransız hakem A Milli Takım'ın mücadelelerini ise 3 kez yönetti. Benoit Bastien, Türkiye'nin Almanya, Finlandiya ve Karadağ maçlarını yönetirken Milliler bu maçların üçüncünden de beraberlikle ayrıldı.

Senin için hazırladığımız haberler