Çorum'da bisiklet heyecanı

27.09.2017 - 14:37 | Son Güncellenme: 27.09.2017 - 14:37

Çorum'da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde yarın gerçekleştirilecek Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu kapsamında Genç Erkekler Bisiklet Yarışı düzenlendi.

Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından "Barış için pedal çeviriyorum" sloganıyla 3,9 kilometrelik parkurda 10 etap halinde gerçekleştirilen yarışa farklı illerden 17 sporcu katıldı.

Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü'nün start vermesiyle başlayan yarış, büyük çekişmeye sahne oldu.

Organizasyonda Kocaeli Brisa Spor Kulübünden Halil İbrahim Doğan birinci, Denizli Türk Telekom Spor Kulübünden Süleyman Urcu ikinci, Kocaeli Brisa Spor Kulübünden Eşref Batuhan Pekcan da üçüncü sırayı aldı.

Dereceye giren sporculara, Hürriyet Meydanı'nda düzenlenen ödül töreniyle kupa ve madalyalarını verildi.

AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu kapsamında düzenlenen bisiklet yarışıyla sporun da barışa katkı sağladığını göstermeyi hedeflediklerini söyledi.

Kadeş Antlaşması'nın Çorum için önemine değinen ve bu nedenle kentin "barışın şehri" olduğunu dile getiren Kurt, "Çorum, sanayisiyle, gençleriyle, üniversitesi ve halkıyla barışın kucaklandığı, barışın hayat bulduğu bir şehirdir." dedi.

Uluslararası Kadeş Barış, Eşitlik ve Kardeşlik Sempozyumu'nun Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirileceğinin altını çizen Kurt, şunları kaydetti:

"Sempozyumu MÖ 1200'lü yıllarda yapılan barış antlaşmasının şehrinde gerçekleştireceğiz. Sempozyumumuzun dünya barışına katkı sağlamasını umuyoruz. Avrupa Birliği'nin günümüzde konuştuğu kadın-erkek fırsat eşitliği, MÖ 1200'lerde gerçekleştirilen Kadeş Barış Antlaşması'nda karşımıza çıkıyor. Hitit tarafında, yani Çorum tarafında görüyoruz ki antlaşmayı kral ve kraliçe birlikte imzalıyor. Mısır tarafında ise sadece kral imzalıyor. Bu da sanıyorum sempozyumda dünyaya vermemiz gereken en anlamlı mesaj olacak."

 

 

Senin için hazırladığımız haberler