Covid 19 gitti, Eris varyantı geldi!

15.09.2023 - 12:39 | Son Güncellenme: 15.09.2023 - 12:47

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldüğünü açıkladı ve "Mevcut tedbirlerle gündelik hayatımıza devam edeceğiz" dedi..

Covid 19 gitti, Eris varyantı geldi!

AJANSSPOR - HABER

Futbol başta olmak üzere tüm sportif organizasyonlarla birlikte hayatı felce uğratan Covid 19 virüsünden sonra şimdi de Eris virüsü ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de 9 kişide Eris varyantı görüldüğünü açıkladı.

Koca, buna karşın endişe verecek bir durum olmadığını belirterek şu açıklamayı yaptı: "Hasta etme gücünün (virülansının) düşüklüğünü bildiğimiz Eris varyantı Referans Laboratuvarımızda yapılan incelemede 9 kişide görüldü. Yurtdışı temaslı ve aynı ildeler. Mevcut tedbirlere ve gündelik hayatımıza devam edeceğiz" dedi.

Eris varyantı başka ülkelerde de yaygın

Eris'e karşı yaşlı ve kronik hastaları uyaran Bakan Fahrettin Koca, "Durum başka ülkelerde yaygın, bizde de ortaya çıkması muhtemeldi. Büyüklerimizi, kronik hastalarımızı koruyacağız" diyerek sözlerini bitirdi.

Maçlara ara verilmişti

Aralık 2019'da Çin'de ortaya çıkan Covid 19 virüsü tüm dünyayı yaklaşık 2 yıl kasıp kavurdu. Mart 2020'de Türkiye'de ilk ölümlü vakanın ortaya çıkmasından sonra spor faaliyetlerine de ara verilmişti. Süper Lig'deki Galatasaray-Beşiktaş derbisi seyircisiz oynansa da sonraki haftalarda maçlara tamamen ara verildi.

Mücadeleler seyircisiz oynandı

Yaklaşık 3 aylık aranın ardından 12 Haziran 2020'de yeniden başlayan lig seyircisiz olarak tamamlanmıştı. 2020-21 sezonu tamamen seyircisiz oynandı. 2021-22 sezonun ilk devresi yüzde 30'luk bir kapasiteyle başlatılırken, daha sonra yasak tamamen kalktı.

Pandemi süresince futbolcular her maç öncesi teste tabi tutuldu. Pozitif çıkanlar karantine sürecini tamamladıktan ve yeniden negatife döndükten sonra sahalara geri dönebildi. Türkiye ile birlikte Avrupa'nın birçok liginde de benzer süreç yaşandı.

Önemli organizasyonlar etelendi

Covid 19 ile birlikte ilan edilen Pandemi döneminde sadece futbol değil birçok sportif organizasyon sekteye uğradı. Bazı organizasyonlar yarıda bırakıldı. Bunlardan biri Eurolig'di. Bunun yanısıra 2020 Tokyo Olimpiyatları 1 yıl ertelenip seyircisiz yapılırken, 2020 Avrupa Şampiyonası da 1 yıl ertelenerek düzenlendi.

Senin için hazırladığımız haberler