CCumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı

09.06.2020 - 17:43 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 19:22

Kabine toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamalarda bulundu. Peki 18-65 yaş sokağa çıkma yasağı kaldırıldı mı, düğün salonları açılış tarihi belli oldu mu? Erdoğan, yeni koronavirüs tedbirleri ve kararları hakkında konuştu. Haberimizden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklamaları okuyabilirsiniz…

CCumhurbaşkanı Erdoğan alınan yeni kararları açıkladı

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki, Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi.Toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan 'yeni normalle' ilgili, "Bu musibetin kökü tamamen kazınana kadar hayatımızı maske, mesafe ve temizlik ilkeleri çerçevesinde düzenlememiz gerekiyor. Yeni normal düzene bir süre daha devam edilecek. Milletimiz hem salgından korunma, hem de hastalandığında ne yapması gerektiği konusunda biliçlenmiştir. Elbette zaman zaman istemediğimiz görüntüler oluyor" dedi.

"Hala devam eden kimi kısıtlamaları gelişmelere göre değerlendiriyor ve milletimizle sonuçları paylaşıyoruz" diyen Erdoğan alınan yeni kararları şöyle açıkladı: 

"Lokanta, kafe, kıraathane gibi işletmelerin kapanış saati 22’den 24’e uzatılmıştır. 
Tiyatro, sineme gibi işletmeler 1 Temmuz ile faaliyete gçeecekitr.
65 yaş üstü vatandaşlarımız 10 ve 20 saatleri arası her gün dışarı çıkabilecektir.
18 yaş altı için, ebeveynlerin ailesiyle birlikte olma şartıyla yasağı tümüyle kalkmıştır.
Nikah salonları 15 Haziran, düğün salonları 1 Temmuz’dan itibaren açılacak"

Senin için hazırladığımız haberler