Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağını açıkladı

11.05.2020 - 17:31 | Son Güncellenme: 11.05.2020 - 19:20

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın koronavirüsle mücadelede alınan yeni kararları açıkladı. 19 Mayıs sonrasında sokağa çıkma kısıtlaması 4 gün mü olacak? Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı? Camiler ne zaman cemaatle namaza açılacak? 65 yaş ve 20 yaş kısıtlaması kalkacak mı? İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sokağa çıkma yasağını açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından bir basın açıklaması yaptı. 16-17-18 ve 19 Mayıs'ta sokağa çıkma kısıtlamasının süreceğini açıklayan Erdoğan, normalleşme yolundaki yeni adımlarını da duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme adımlarının 10 Mart öncesine göre algılanmaması gerektiğini söylerken, "İlk vakanın görülmesinin üzerinden 2 ay geçti. Mücadelemizi başarıyla devam ettiriyoruz. Vaka ve hasta sayımız giderek azalırken, test ve iyileşen hasta sayısı katlanarak artıyor. Bu güzel gelişmeler, hayatı normale döndürme konusunda adımları atmamıza fırsat sağladı. Dünyanın koronavirüsü tamamen yenmesi uzun zamana yayılacaktır. Vatandaşlarımızın hayatı normalleştirme adımlarını, 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

"Maskesiz dışarı adım atmamalıyız"

Normalleşme adımlarının devam ettiğini vurgulayan Erdoğan, "Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmamalıyız. Fiziki mesafeyi mutlaka korumalıyız, kalabalık yerlerden uzak durup hayatımızı sadeleştirmeliyiz" sözlerini kullandı.

19 Mayıs'ta sokağa çıkma yasağı

Koronavirüsle mücadele kapsamında alınan yeni tedbirleri açıklayan Erdoğan 16 Mayıs ile 19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanacağını vurguladı.

65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşların sokağa çıkma günlerinin devam edeceğini vurgulayan Erdoğan, "Yaşlılarımız 17 Mayıs Pazar günü 11:00 ile 15:00 saatleri arasında, 20 yaş altı gençler de Çarşamba ve Cuma günleri sokağa çıkabilecek" dedi.

Bez maske için adımlar atılıyor

Bez maskelerde bir standart yakalanacağını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bez maske ile ilgili yeni adım atıyoruz. Yıkanabilir bez maske standartları belirlendi. Bunlar için de üst fiyat belirlenerek satışına izin verilecek" şeklinde konuştu.

9 il için giriş-çıkış yasağı kaldırıldı

9 ilde giriş-çıkış yasağının kaldırıldığını duyuruan Erdoğan, "9 ilimiz için daha giriş-çıkış yasağını kaldırıyoruz. Bu iller Diyarbakır, Adana, Mardin, Trabzon, Ordu, Kahramanmaraş Şanlıurfa, Tekirdağ, Denizli" sözlerini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler