Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı kuralı açıklaması!

07.07.2024 - 15:44 | Son Güncellenme: 07.07.2024 - 15:46

EURO 2024 çeyrek finalindeki Hollanda-Türkiye maçını statta takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, uçakta gazetecilere açıklamalar yaptı. Detaylar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yabancı kuralı açıklaması!

AJANSSPOR HABER

Berlin'de oynanan Hollanda-Türkiye maçının statta takip eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği cezaya da değindi.

TFF'ye tebrik mesajı

Avrupa Futbol Şampiyonası'yla ilgili genel bir değerlendirme yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Öncelikle gerek TFF Başkanlığını gerek teknik kadroyu, şampiyonanın organizasyonunda emeği geçen herkesi tebrik ediyorum." dedi.

UEFA'ya Merih tepkisi

UEFA'nın Merih Demiral'a verdiği 2 maçlık cezayla ilgili konuşan Erdoğan, "Biliyorsunuz bu maç UEFA’nın Merih Demiral hakkında alelacele aldığı haksız kararın da gölgesinde oynandı. UEFA’nın Merih’e verdiği 2 maç men cezası açık söylemek gerekirse şampiyonaya ciddi manada gölge düşürdü. Bunun izahı mümkün değil, tamamen siyasi bir karar. Bu karar vicdanları karartmıştır ama millilerimizin moral ve motivasyonunu hamdolsun etkilememiştir" ifadelerini kullandı.

İşte Yabancı sınırı sorusu

Sayın Cumhurbaşkanım benim sorum futbol kulüplerinin yabancı kontenjanı ile ilgili. Önümüzdeki sezon yabancı kontenjanı kalkıyor ve ilk 11'de 11 yabancı oynayacak. 11 yabancı oynayacak. 8'de 11'e çıktı. Bizim futbolcularımız dünyaca ünlü kulüplerle oynayabiliyor. Şimdi de şampiyonada elde edilen başarıdan sonra yine futbolcularımız dünyaca ünlü kulüplerin radarına gitti. Yani yerli futbolculara kulüplerimizin daha çok yer vermeleri konuşuluyor. Siz bu konuda nasıl bir tavsiyede bulunursunuz?

''Ben çok fazla yabancının olmasını milli futbolumuz için doğru bulmuyorum''

"Bence yerli futbolcularımızın önünü açmak lazım. Ben çok fazla yabancının olmasını milli futbolumuz için doğru bulmuyorum. Yoksa futbolcu nasıl yetişecek? Yoksa kulüplerimizin altyapılarından, Başakşehir Akademi gibi, Mesut Özil’in kuracağı akademi gibi yerlerden yetişecek olan 10 yaşın üstü çocuklarımız için bu kapı açık olmaz. Buna fırsat vermemek lazım. Yani belli bir sayı özellikle piyasa oluşturma bakımından isabetli olabilir. Çok sayı da piyasayı öldürür. Buna fırsat vermeden kapıyı açmakta fayda var."
 

Senin için hazırladığımız haberler