Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı kararlarını ne zaman açıklayacak? 1 Mart

01.03.2021 - 17:44 | Son Güncellenme: 01.03.2021 - 17:53

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Sağlık Bakanlığı Kabine Toplantısı merak konusu olmaya başlandı. 1 Mart normalleşme sürecinin açıklanacağı toplantı ne zaman sona erecek ve Cumhurbaşkanı ve Sağlık Bakanı ne zaman açıklama yapacak gibi araştırmalar artmaya başladı. Toplantı bitti mi ve Fahrettin Koca mı yoksa Cumhurbaşkanı mı açıklama yapacak? İşte tüm detaylar....

Cumhurbaşkanı Kabine Toplantısı kararlarını ne zaman açıklayacak? 1 Mart

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ‘Eğitim dahil olmak üzere bütün detaylar, pazartesi günü kabinede gündeme alınmış olacak. Ondan sonra Cumhurbaşkanımız gerektiğinde, tensip buyurursa açıklarlar.’ dedi. Bu açıklamadan sonra gözler Kabine Toplantısına çevrildi. İşte Kabine Toplantısına dair tüm detaylar...

Bilim Kurulu Toplantısı’nın ne zaman yapılacağı ile ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz hafta toplantı 25 Şubat Perşembe günü gerçekleştirildi. Toplantının ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıklama yaptı.

Geçen haftalarda iller düzeyinde yüz bin nüfusa düşen haftalık vaka sayılarını paylaşmaya başladıklarını belirten Koca, salgın yönetiminde "Yerinde karar" dönemine geçeceklerini duyurduklarını hatırlattı. "Bu risk durumlarına göre farklı iş kollarımızın faaliyet serbestliği konusunda Bilim Kurulumuzun çalışmasını, Sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında Kabinemize arz edeceğim. Alınan kabine kararlarını da, Kabine Toplantısı sonrasında tensipleri halinde Sayın Cumhurbaşkanımız açıklayacaklardır.'' ifadelerini kullandı.

Koca, "BioNTech ile ilgili ilk etapta gelebilecek aşı miktarı 800 bin olacak, toplam 4,5 milyon. 5 milyona tamamlanması için de çaba sarf edilecek." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kısıtlamaların kaldırılıp kaldırılmayacağı konusunda, "Bizim bir Bilim Kurulumuz var. Çalışmaları pazartesi günü Kabine'ye gelecek, orada müzakeresini yapacağız. Mutasyonun hangi ilimizde, ne konumda olduğunu Sağlık Bakanımız bizlere sunacak" demişti.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yapacağı sunum sonrası yüz yüze eğitime ilişkin de karar alınması bekleniyor. Ziya Selçuk, yüz yüze eğitime ilişkin detayların Kabine Toplantısı'nda netleşeceği bildirmiştir. Buna göre, yüz yüze eğitime valiler ile il hıfzısıhha kurullarının karar verebileceği yönünde görüş açıklanmıştı.

Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın basın toplantısı düzenleyerek, alınan kararları açıklaması bekleniyor.

Koronavirüs nedir?

Hem dünyada hem de ülkemizde hayatı tehdit eden ve küresel bir salgın haline dönüşen corona virüsüyle ilgili bilgiler Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yer alıyor. Peki corona virüsü nedir? İşte, corona virüsünün tanımı; Corona virüsler, hem hayvanlarda hem de insanlarda bulunan geniş bir virüs ailesidir. Bazıları insanları enfekte eder ve soğuk algınlığından, Orta Doğu Solunum Sendromu (MERS) ve Şiddetli Akut Solunum Sendromu (SARS) gibi daha ciddi hastalıklara neden olduğu bilinmektedir.


 

.

Türkiye'de son 24 saatte 109 bin 639 Covid-19 testi yapıldı, 8 bin 424 kişinin testi pozitif çıktı, 66 kişi hayatını kaybetti.

Kabine Toplantısı ne zaman?

Bir sonraki Kabine toplantısının tarihi belli oldu. Yeni normalleşmenin detaylarının paylaşılacağı Kabine toplantısı 15:55'te başladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın saat 19.30 gibi halka seslenmesi bekleniyor.

Senin için hazırladığımız haberler