Curoğlu: Şenol Güneş'i yıprattılar, dengesini bozdular

04.05.2018 - 17:15 | Son Güncellenme: 04.05.2018 - 17:15

Curoğlu: Şenol Güneş'i yıprattılar, dengesini bozdular

Beşiktaş Kulübü Eski Genel Sekreteri Fahrettin Curoğlu, siyah-beyazlıların gündemine dair açıklamalar yaptı. Curoğlu, Fenerbahçe ile oynanan ve tamamlanamayan maçın Beşiktaş’ın ritmini tamamen bozduğunu ve ligden koptuğunu dile getirdi.

Radyospor programcısı ve Ajansspor editörü Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Curoğlu’nun açıklamaları şu şekilde;

“Kupa olayları Beşiktaş’ı ligdeki yarıştan kopardı”

Maalesef derbide güzel fotoğraflar ortaya çıkmadı. Beşiktaş’ın aldığı sahaya çıkmama kararı da bence tartışılır. Burada sadece Beşiktaş suçlu değil. Kurulların da suçları var, Beşiktaş’ın da var. Bu duruma gelinmemeliydi. Örneği var mı? Yok. Açıkçası şaşkınım. Böyle olaylar sonrasında Türk sporundan hayır mı gelir? Bu olay Beşiktaş’ı her açıdan etkiledi ve yarıştan kopardı.

“Galatasaray’a yenilmesinin sebeplerinden biri kupadaki olaylar”

Ben, Fenerbahçe ile oynanan ve tamamlanamayan maçın derbiye çok ciddi etki ettiğini düşünüyorum. Bu kadar hadiseyi yaşamak kolay değil. Tabii ki kopukluk olur. Şenol Güneş’te de futbolcularda da kopukluk oldu. Beşiktaş’ın, Galatasaray derbisinde yenilmesinin sebeplerinden biri konsantrasyon kaybı.

Şenol Güneş’in Beşiktaş’taki akıbeti ne olacak?

Şenol Güneş ile yolların ayrılması bence doğru olmaz. Şenol Güneş’in yapısını bozdular. Hocayı çok yıprattılar. İnsanların artık birbirine saygısı da kalmadı. Maalesef ülkemizde saygıyı da yok ettik. Yaşananlar Beşiktaş’a da taraftarlara da zarar verdi. Şenol Güneş yönetimle görüşür, bir karar alırlar. Ben yolların ayrılmaması gerektiği kanaatindeyim.

“Medel dışında uyum sağlayan yok”

Beşiktaş’ta çok kötü transferler yapıldı. Lens, Negredo, Vida ve Love da aynı durumda. O kadar transfer yapıldı bir tek Medel uyum sağladı. Hadi iki tanesi uyum sağlayamaz ama o kadar transfer yapmışsın, biri katkı sağlıyor diğerleri yok.

“Yasalar olmalı ve uygulanmalı”

Bu ülkede yöneticilik yapmak da zor. Herkes her şeyi biliyor. Herkes futbol konusunda konuşabiliyor. Ayrıca bu ülkede Kulüpler Yasası hep görüşülüyor, konuşuluyor. Ama bir türlü çıkmıyor. Yasalar olmalı ama uygulanmalı. Bu fikirdeyim.

Senin için hazırladığımız haberler