Dağ bisiklet yarışmacıları Murgul'da pedal çevirdi!

26.08.2015 - 13:35 | Son Güncellenme: 26.08.2015 - 13:35

Murgul bir büyük organizasyona daha imza attı.

Hayati Akbaş
Aralarında milli sporcuların da bulunduğu 52 sporcunun mücadele ettiği yarışma Borçka’dan başladı. 171metre irtifada başlayan 655metre irtifaya kadar köye tırmanış ve Murgul Merkez’e iniş şeklinde 25,2 kilometre uzunlukta zorlu bir parkurda gerçekleşti. Sporcular sıcak ve zorlu parkurda zorlansalar da yeşil ve doğa manzarası ile bisikletlerin armonisi güzel bir görüntü oluşturdu.

Doğa dostu bisiklet sporu ile yeşilin birleştiği organizasyon sporcular ve bölge halkı tarafından oldukça beğenildi. Doğal güzellikleri yaylaları ile bisiklet sporu için biçilmiş kaftan olan Murgul’da bu tarz organizasyonların devam edeceği ve geliştirilerek ilerleyen yıllarda uluslararası organizasyonlarla büyük çapta yarışlar için uygun alt yapı bulunmakta. Doğal dağ bisikleti parkurları hem sporcular için hem de yayla turizminin gelişimi açısından oldukça önem taşırken bisiklet sporunun Murgul’da geliştirilmesi amaçlanıyor.

Düzenlenen organizasyona Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam, Murgul Belediye Başkanı Hasan Çavuş, Murgul İlçe Jandarma Komutanı Abdurrahman Albayrak, Vali Yardımcısı Ali Doğan, Borçka Kaymakamı Ertuğrul Örnek, Artvin Belediye Başkan Yardımcısı, Murgul Emniyet Amiri Mehmet Ali Memiş, Murgul Baştabibi Cem Nakışçı, Ak Parti İl Başkanı Sami Gülsuyu katıldı. 

Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam açılış konuşmasına şehitlerimizi anarak başladı

Murgul Kaymakamı Hüseyin Çam; “Artvin Belediye Başkan yardımcım, kıymetli misafirler, ilimize ilçemize farklı şehirlerden teşrif eden sporcu kardeşlerim hepiniz hoş geldiniz, sizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Sözlerime başlamadan önce bu vatan için şehit olan bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan ailelerine sabır diliyorum. Şehit ailelerinin ve vatanımızın başı sağ olsun. Düzenlenen bu organizasyona katılan bütün sporcularımıza teşekkür ediyorum. Az önce 2 km de olsa yarışma imkanı bulduk, bu sıcakta yarışmak çok zor yarışan arkadaşlara canı gönülden teşekkür ediyorum. Bundan sonraki süreçte ilçemizde bu tür organizasyonların sayısının ve niteliğinin bir de vatandaş katılımının artmasını temenni ederek tekrar teşekkür ediyorum” dedi.

Vali Yardımcısı Ali Doğan; “değerli meslektaşlarım saygı değer protokol üyelerim, değerli sporcu kardeşlerim çok kıymetli sporcu kardeşlerim hepiniz bu güzel organizasyona hoş geldiniz. Artvin Valimiz Kemal Cirit’i temsilen buradayım hepinize saygı ve selamlarını iletiyorum.  Başta Bu organizasyonda emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim. Biz 2 km bisiklet kullandık zorlandık, bu sıcakta pedal çeviren bisikletçilerimizi ayrıyeten tebrik ediyorum, bu parkuru tamamlamak büyük bir başarı. Tabi dereceye giren kardeşlerimizi tek tek kutlamak gerekiyor. Bu tip organizasyonların ilçelerimizde süreklilik kazanmasını temenni ediyorum” dedi.

Yarışmanın 1.si 1 saat 4 dakika 20 saniyeyle rakiplerine oldukça büyük bir fark atan Konya Torku Şeker’in sporcusu Ferit Şamlı oldu. Yarışmaya Konya Torku, Samsun GSM, Rize, Trabzon, Giresun, Bayburt ve Artvin’den sporcular katıldı. 

Dereceye giren sporculara ödülleri ve hediyeleri verildi. Dereceye giren sporcuların sıralaması;
15-18 yaş grubu erkekler kategorisi; 1. Ömer Mirza Toker 2.Yunus Emre İrlağ 3.Umut 

Uçar

19-29 yaş grubu erkekler kategorisi; 1.Ferit Şamlı, 2.Kerem Anıl, 3.Çetin Aksak

19-29 yaş grubu bayanlar kategorisi; 1.Eda Konuk, 2.Tuğba Usta,3. Betül Karcı

30-39 yaş grubu erkekler kategorisi;1. Gökay Konuk,2.Yakup Kadıoğlu,3. Behçet 

Usta

40-49 yaş grubu erkekler kategorisi; 1. Mustafa Yıldız,2. İsmail Kadıoğlu, 3.Hüseyin 

Vardal

50-59 yaş grubu erkekler kategorisi; 1. Mümtaz Öztürk 2. Zafer Çakır, 3. Muzaffer 

Şahin

Halk yarışı erkekler; 1. Vedat Tural, 2. Mesut Öztürk, 3.Kenan Kanra

Halk yarışı bayanlar; 1. Elif Nakışçı, 2. Zeynep Yaşar

Halk yarışı çocuklar;1. Eymen Tural, 2.Emirhan Kalyoncu, 3. Zahit Menteş

Senin için hazırladığımız haberler