Daum Fenerbahçe'den ne istedi?

20.04.2020 - 11:59 | Son Güncellenme: 20.04.2020 - 12:01

Fenerbahçe'nin eski teknik adamı Christoph Daum'un, kendisine sportif direktörlük görevi teklif eden Sarı-Lacivertli takımdan teknik direktörlük koltuğunu istediği öğrenildi.

Daum Fenerbahçe'den ne istedi?

Barış Şehirlioğlu - AJANSSPOR

Fenerbahçe takımın başına getireceği yeni teknik direktör ile ilgili kesin kararını henüz vermedi.
Yaklaşık 1.5 ay önce Ersun Yanal ile yollarını ayırdıktan sonra Abdullah Avcı, Erol Bulut, Zlatko Dalic, Roger Schmidt, Joachim Low, Laurent Blanc gibi bir çok isim Fenerbahçe'nin gündemine geldi.

Bu isimlerden bazılarıyla temas sağlanırken diğerleri ile iletişim kurulmadan vazgeçildi.Fenerbahçe ile Christoph Daum görüşmesinin ayrıntıları ortaya çıktı.

Bir süre önce gündeme gelen Christoph Daum-Roger Schmidt formülü olmayınca yönetim başka adaylara yönelmişti.

Sarı lacivertli kulüp geçtiğimiz günlerde Daum ismini yeniden gündemine almıştı.

Ajansspor olarak Fenerbahçe ile Daum arasında görüşmenin detaylarına ulaştık.

Sarı lacivertliler Alman çalıştırıcıya sportif direktör olarak görev vermek istedi.

Ancak Daum teknik direktör olmak isteyince görüşmeler şimdilik tıkandı.Christoph Daum Türkiye'de ilk olarak Beşiktaş'ta görev aldı. Toplam 3 yıl çalıştırıdığı Beşiktaş ile 1 lig şampiyonluğu 1 Türkiye kupası ve 1 Cumhurbaşkanlığı kupası kazandı.

Fenerbahçe'de de iki dönem teknik direktörlük yapan Tecrübeli taktisyen sarı lacivertliler ile toplam 4 yılda 2 süper ligi şampiyonluğu ve 1 süper kupa kazanma başarısı gösterdi.

Alman çalıştırıcıyla son maçta kaçırılan iki şampiyonluk hala hafızalarda yer alıyor.

2005/2006'da Denizlispor'a ve 2009/2010 sezonunda yine Trabzonspor karşısında ligin son maçında galip gelemeyerek şampiyonluğu rakiplerine kaptırmıştı.Bu arada Fenerbahçe ile ilgili Dinamo Zagreb'ten ayrılan Nenad Bjelica iddiası ortaya atıldı.

Fenerbahçe yönetiminin Hırvat çalıştırıcıyla ilgili girişiminin bulunmadığı öğrenildi.

Teknik direktörlük konusunda acele etmeyen Fenerbahçe yönetimi koronavirüs nedeniyle ertelenen liglerin akıbetine göre hareket edecek.

Senin için hazırladığımız haberler