Fenerbahçe ile adı anılan Moyes'tan açıklama!

08.06.2018 - 11:20 | Son Güncellenme: 08.06.2018 - 14:20

David Moyes, Fenerbahçe'nin başına geçecek mi? Resmen açıklandı!

Fenerbahçe ile adı anılan Moyes'tan açıklama!

Fenerbahçe’de Ali Koç’un başkan seçilmesinin ardından yepyeni bir kadro yapılanmasına giden ve ilk etapta Aykut Kocaman'dan boşalacak teknik direktörlük koltuğuna bir isim arayan Fenerbahçe için adı geçen isimlerden biri de İskoç menajer David Moyes'du.

David Moyes, Fenerbahçe’nin başına mı geçecek?

David Moyes'un kardeşi olan ve menajerlik yapan kardeşi Kenneth Moyes, Fanatik'e özel açıklamalarda bulundu ve çıkan haberlerin dedikodu olduğunu belirtti.

Moyes: Fenerbahçe'yi çalıştırmak onur verir

Moyes yaptığı açıklamada, "Henüz bir görüşme olmadı. David, Türk futbolunu uzun zamandır takip ediyor. Oradaki sert futbol ve güçlü mantaliteyi biliyor. Türkiye'de her zaman çalışmaya sıcak bakmıştır. Fenerbahçe'de başkanın değiştiğini ve yine çok güçlü bir figürün başa geçtiğini biliyoruz. Yakından takip ediyoruz. Fenerbahçe'yi çalıştırmak David'e onur verir" dedi.

"Hücum futbolunu tercih ederiz"

Kenneth Moyes, "David de hücum futbolu oynatmayı tercih eden, seven bir teknik adam ancak unutmayın ki, başarı kazanmaktır. Türkiye'de olduğu gibi İskoçya'da da ikincilik başarısızlık sayılıyor. Şartlara uyum sağlayıp, kazanacak futbolu oynatmak en doğrusu" şeklinde konuştu.

David Moyes kimdir?

Teknik adamlık kariyerine 1998-2002 arasında Preston North End’de başlayan Moyes, 2002 yılında Everton’ın başına geçti. Moyes, 2002-2013 yılları arasında Everton’da görev aldı.

United'da bekleneni verememişti

Manchester United’ın teklifiyle kariyerinde yepyeni bir adım atan İskoç çalıştırıcı, 2013-2014 sezonunda United’da beklentilerin altında kaldı. Ardından Real Sociedad’ın başına geçen Moyes, 2016-2017’de Sunderland, son olarak da West Ham United’ı çalıştırdı.

Senin için hazırladığımız haberler