De Bruyne girdi, Vikingler direnemedi! Belçika'dan geri dönüş

17.06.2021 - 20:38 | Son Güncellenme: 17.06.2021 - 21:35

EURO 2020’de Danimarka'nın öne geçtiği maçta kazanan Belçika oldu. İkinci yarıda oyuna giren Kevin De Bruyne 1 gol, 1 asistle galibiyeti getirdi.

De Bruyne girdi, Vikingler direnemedi! Belçika'dan geri dönüş

AJANSSPOR-HABER

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Beçlika, Danimarka'yı 2-1 mağlup etti. Kopenhag’da oynanan B Grubu mücadelesinde ev sahibi ekibin golünü Yussuf Poulsen atarken, konuk takımın golleri Thorgan Hazard ve Kevin De Bruyne'den geldi. 

İlk yarıda Danimarka üstünlüğü 

Maça çok hızlı başlayan Danimarka henüz 2. dakikada Leipzig’de oynayan yıldızı Poulsen ile öne geçti. Karşılaşmanın ilk yarısında baskılı oynayan ve güçlü rakibine pozisyon vermeyen Vikingler devreyi 1-0 önde kapattı.  

De Bruyne ile her şey değişti

Belçika Teknik Direktörü Roberto Martinez ilk yarıdaki etkisiz futbolun ardından ikinci yarıya Kevin De Bruyne ile başladı. Yıldız futbolcunun Manchester City-Chelsea Şampiyonlar Ligi finalinde yüzünde kırık oluşmuş ve o maçtan beri forma giyememişti.   

Hazard Kardeşler sahada

54. dakikada Romelu Lukaku’nun taşıdığı topla buluşan De Bruyne nefis bir asistle Thorgan Hazard’ı gördü ve bu futbolcunun boş kaleye yaptığı vuruşla maça beraberlik geldi.

 

Konuk takım son yarım saatte sakatlıktan dönen bir başka ismi Axel Witsel ile yıldız futbolcusu Eden Hazard’ı da oyuna sürdü. Bu sırada Thorgan Hazard da sahada olduğu için iki kardeş birlikte görev yaptı.  

Attığı gole sevinmedi

Günün yıldızı Kevin De Bruyne 70. dakikada bir kez daha sahneye çıktı. Belçikalı yıldız bu kez 18 üzerinden köşeye sert bir vuruşla takımını öne geçirip skoru belirledi. De Bruyne'nin Eriksen'e saygı olarak sevinmemesi de dikkat çekti.    

Belçika garantiledi, Danimarka zora soktu

Böylece 2'de 2 yapan Belçika, B Grubu'nda 6 puana ulaşarak Son 16'ya kalmayı garantiledi. İki maçını da kendi sahasında oynayan Danimarka ise sıfır puanla son sırada kaldı.

B GRUBU PUAN DURUMU

  1. Belçika 6 puan
  2. Finlandiya 3 puan
  3. Rusya 3 puan
  4. Danimarka 0 puan

"Maçın yıldızı Lukaku"

Öte yandan maçın yıldızı olarak 1 gol, 1 asistle mücadeleye damga vuran Kevin De Bruyne yerine skora katkı yapmayan Romelu Lukaku seçildi. 

 

ERIKSEN İÇİN MAÇ DURDU! 10 NUMARA JEST

Senin için hazırladığımız haberler