Demir: "Gönüllü olun"

26.08.2020 - 19:39 | Son Güncellenme: 26.08.2020 - 19:39

Gençlik ve Spor Gönüllüleri Derneği Genel Sekreteri Kadir Demir, Ajansspor'a konuştu. Demir yaptığı açıklamada, "Spor Gönüllüleri ailesi olarak spora gönül veren tüm herkesi aramıza bekliyoruz" dedi.

Demir: "Gönüllü olun"

Melis ÖZTEK-AJANSSPOR

Bu sene 32.si düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda gönüllü olarak yer alan insanlardan biriydim. Hem şartlar gereği yarışmacılara yardımcı olabilmek hem de kendim açısından ilk gönüllük deneyimimi yaşamak istedim. Çok çalıştığınız ama mutlu bir şekilde organizasyondan ayrıldığınız, sonraki gönüllülük deneyimizi çoktan düşünmeye başladığınız bir gün oluyor. Sıcakta normalde çalışmak ne kadar zorsa içinde bulunduğumuz pandemi yüzünden maske, siperlik ve çoğu güvenlik önlemiyle çalışmak daha da zordu. Ama alınan önlemler sayesinde güvenli bir şekilde yarış gerçekleştirildi.

Spor Gönüllüleri sayesinde her yaştan sporsever birbiriyle tanışma ve bir takım halinde hareket etme şansı yakalıyor. Size çok fazla deneyim katan, en az bir kere bile olsa insanların hayatında deneyimlemesi gereken faaliyet hakkında Gençlik ve Spor Gönüllüleri Derneği Genel Sekreteri Kadir Demir ile konuştuk.

Kadir Demir yaptığı açıklamada, "Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından bu sene 32. si düzenlenen Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı’nda Gençlik ve Spor Gönüllüleri Derneği olarak 200 kişilik Gönüllü ekibinin koordinasyon ve iletişimini sağladık. 34 ülkeden 1765 yüzücünün; dünyanın Asya’dan Avrupa’ya yüzülen tek organizasyonunda bir araya geldiği böylesine önemli bir etkinlikte görev almak herkes için muhteşem bir deneyimin yanında unutulmaz dakikalar yaşattı.

Sene başında 300 kişilik bir ekiple görev almayı planladığımız organizasyonda tüm dünyanın beklemediği bir süreç olan pandemi sebebiyle sayımızı 200 ile sınırladık. Geçtiğimiz yıllarda yüz yüze yaptığımız mülakat ve organizasyon eğitimlerimizi bu sene internet ortamında gerçekleştirdik. Yüzücülerin organizasyona katılabilmesi için ön elemeden geçtiği seçmelerin Ankara ve İstanbul etaplarında gerekli önlemler kapsamında görev alarak sahaya ilk adımı atmış olduk. Organizasyon günü Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından alınan üst düzey tedbirler etkinlikte bulunan herkesin gönlünü ferah tutmasını sağlamıştı. 35 kişilik Takım Lideri arkadaşımızın ilgili takımlarına sürekli olarak sosyal mesafe, maske ve siperlik hatırlatmaları işleri kolaylaştırarak daha güvenli duruma getirmişti. Etkinlik alanına seyirci alınmaması, tanıtım turlarının yapılmaması, yarış sonrası yüzücülere baskılı sertifika yerine online verilmesi gibi farklılıklar alınan önlemlerin başında gelirken; bizler de ekip olarak bu sene riski azaltmak ve temastan kaçınmak için sporcu alanı ve tekneleri, protokol ve basın akreditasyon masaları, varış noktasındaki havlu ve su dağıtımı, ödül töreni gibi yerlerde son derece dikkatli bir şekilde görevler aldık. Keyifli anlara şahit olduğumuz bu yarıştan sonra umuyoruz ki en kısa zamanda özlediğimiz günlere geri dönerek daha kalabalık, mutlu ve eğlenceli bir şekilde farklı organizasyonlar da yer alırız. Spor Gönüllüleri ailesi olarak spora gönül veren tüm herkesi aramıza bekliyoruz" şeklinde konuştu.

GÖNÜLLÜ OLMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Senin için hazırladığımız haberler