Demirkol'dan Fenerbahçe'ye sert eleştiriler: "Buraya tırpanla girilmesi lazım"

21.08.2017 - 19:27 | Son Güncellenme: 21.08.2017 - 19:27

Demirkol'dan Fenerbahçe'ye sert eleştiriler: "Buraya tırpanla girilmesi lazım"

AJANSSPOR - NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Süper Lig'de geride kalan ikinci haftanın ardından  değerlendirmelerde bulundu.

Öne çıkanlar şu şekilde:

"Fenerbahçe'nin orta saha uyumunu yıkmak gerekir"

"Aykut Kocaman, uyumun altını çizdi ama bunun artık yıkılması lazım. Buraya tırpanla girilmesi lazım. Fenerbahçe'nin orta saha uyumunu yıkmak gerekir. Ozan ve Josef de Souza'ya çok güveniyorum ama onlar kendine güvenmiyorlar. Alper için, 'Olmaz.' dedikten sonra daha da iyiye gidiyor. Fenerbahçe orta sahası tamir edilemez. Fenerbahçe'nin Mehmet Topal, Souza ve Ozan'ı unutması lazım. Galatasaray, Selçuk İnan'ın yanına adam ararken yılları boşa geçirdi. Fenerbahçe'nin orta sahasını tamir etmeye çalışmasından vazgeçmesi lazım."

"Büyük takımlar bunlarla uğraşmazlar"

"Bu oyunculara ben inanmıştım ama olmuyor. Fenerbahçe futbol aklının karar alması gerekiyor. Mehmet Topal kayboldu. Bu yapının içerisinde kayboldu. Kendisinden istenilenden fazlasını yapmak zorunda kalıyor. Büyük takımlar bunlarla uğraşmazlar, olmuyorsa değişebilir. Fenerbahçe oyunu kurar ve oynatır. Mehmet Topal da Selçuk İnan gibi formasını geri almaya çalışır. Fenerbahçe çok iyi pas yaparken de tamir etmeye çalışıyordu."

"Soldado bu Van Persie'den iyi değilse ağlamak lazım"

"Sürekli düzeltme çabası var ve bu da sonuç vermiyor. O noktaya gelindi artık yani. Orası uyumlu değil, orayı zaten yık. Fenerbahçe'nin o uyumdan, el freninden kurtulması lazım. Van Persie hala çok iyi oyuncu ama bir de realite var. Nasıl oluyor da Van Persie, antrenmanda daha iyi oluyor? Soldado bu Van Persie'den iyi değilse ağlamak lazım. O zaman yanmışız. Hocanın analizleri doğru değil. '50 tane şut çektik.' diyor. 26 tane şut çekmiş. 50 şut yok yani."

"İki kaleci böyle hatalı goller yiyorsa, bu sakarlığın da ötesindedir"

"Hocanın analizinde problem var. Buna da 'iyi' diyorsa, ben işkilleniyorum. Volkan ve Kameni, Avrupa'da bilinen kaleciler. İki kaleci böyle hatalı goller yiyorsa, bu sakarlığın da ötesindedir. O zaman Fenerbahçe'nin kaleci departmanında sorun var demektir. Volkan'ın suratı değil o surat. Burada problem var, bunu çözmek lazım. Fenerbahçe'nin omurgasında sorun olduğu bayağıdır biliniyor. Bu omurgayı yenemedi için Trabzonspor'un çok ciddi düşünmesi lazım. Ersun Yanal'ın kendini sorgulaması lazım. Aykut Kocaman'ın oyun tarzını beğenmemekle birlikte başarısını beğeniyorum."

"Federasyonun buna hedef koyması lazım"

"İspanya'da 60 dakika maç izliyorum daha ucuz; Türkiye'de 40 dakika maç izliyorum daha pahalı. Federasyonun buna hedef koyması lazım. Real değeri bu değil. 43 dakikalık bir derbi ile bu para etmiyor. Rakipsiz girdiler ihaleye. Bu futbolun kendi başarısı değil. Futbolu değerli kılmak böyle olmaz. Ne olacak yabancı sınırı getirilince? Yabancı sınırı gelirse nasıl kalite yükselir? 20 yaşında bir oyuncu 4.5 milyon euro net alırsa, neden yurt dışına gitsin? İşte böyle oluyor. Bir ülke kendi çocuklarını rekabetten kaçarak bir yere varamaz. Yapması gereken; iyi eğitmesidir."

YASAL UYARI : Bu haber ajansspor.com tarafından yazılmıştır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler