Deniz Ertaş kimdir, kaç yaşında, hangi pozisyonda oynuyor ve performansı nedir?

Akın Ungan
07.01.2024 - 11:31 | Son Güncellenme: 07.01.2024 - 21:57

Galatasaray'ın Süper Lig'de Konyaspor ile karşılaştığı maçta konuk ekibin kalesini genç futbolcu Deniz Ertaş korudu. Deniz Ertaş kimdir, kaç yaşında, performansı nedir?

Deniz Ertaş kimdir, kaç yaşında, hangi pozisyonda oynuyor ve performansı nedir?

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig'in 19'uncu haftasında Galatasaray ile Konyaspor karşı karşıya geldi. Zorlu mücadelede konuk takım Konyaspor'un kalesini genç kaleci Deniz Ertaş korudu.

Galatasaray maçı öncesi iki futbolcu kadro dışı kaldı

Konyaspor'da Galatasaray maçı öncesi iki futbolcu kadro dışı kaldı. Alacakları nedeniyle Yeşil-Beyazlı kulübe ikinci kez ihtarname gönderen Sokol Cikalleshi ve Fransız file bekçisi Paul Bernardoni, Konyaspor yönetimi tarafından Galatasaray maçı kadrosundan çıkarıldı.

Kaleye genç Deniz Ertaş geçti

Kaleci Paul Bernardoni'nin Konyaspor yönetimi tarafından kadro dışı bırakılmasının ardından Yeşil-Beyazlı kale, Galatasaray maçında genç file bekçicisi Deniz Ertaş'a emanet edildi.

Beş kurtarış yaptı

Opta verilerine göre; Galatasaray maçının ilk yarısında beş kurtarış yapan Deniz Ertaş, bu sezon daha önceki 17 Süper Lig karşılaşmasında Konyaspor kalesini koruyan Paul Bernardoni'nin bir mücadeledeki en yüksek sayısını geride bıraktı (4; vs Kayserispor & Alanyaspor).

Maçı 7 kurtarış ile tamamladı

Deniz Ertaş, Galatasaray mücadelesinde kalesine gelen 10 şutun 7'sini kurtarmayı başardı.

Öte yandan Konyaspor, genç kaleciyi Altınordu ve Bursaspor'a rağmen yetiştirme ücretini ödeyerek Konyaspor'a transfer etmişti. Deniz Ertaş gösterdiği başarılı performansla Türkiye U17, U18, ve U19 formalarını da giydi.

İlgini Çekebilir
Cimbom taraftarıyla buluşuyor! Gözler liderlik koltuğunda...
Habere Git

Deniz Ertaş kimdir, kaç yaşında?

20 Mart 2005 doğumlu Deniz Ertaş, Konyaspor altyapısında futbola başladı. 18 yaşındaki genç kaleci 2021'de Konyaspor U-19 takımında forma giydi. Deniz, gösterdiği performans ile dikkat çekti ve Kasım 2022'de Yeşil-Beyazlılar ile profesyonel sözleşme imzalayarak, A takıma yükseldi.

Deniz Ertaş'ın performansı

Deniz Ertaş, bu sezon Konyaspor formasıyla 2 Türkiye Kupası ve 1 U-19 Süper Ligi olmak üzere toplam 3 müsabakada görev aldı. A takım ile çıktığı 2 maçta da kalesini gole kapatmayı başaran 18 yaşındaki file bekçisi, U-19 Süper Ligi'nde çıktığı 1 maçta 1 gole engel olamadı. Deniz Ertaş, oynadığı mücadelelerde kart görmedi.

Senin için hazırladığımız haberler