Denizli maçı öncesi Beşiktaş'ta 2 kayıp

20.10.2020 - 17:24 | Son Güncellenme: 20.10.2020 - 17:25

Son dakika Beşiktaş haberleri... TFF Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş, Atakan Üner ve Ajdin Hasic'in sağlık durumu hakkında bir açıklama yaptı, Denizlispor maçında oynayacaklar mı? Detaylar haberimizde...

AJANSSPOR-HABER

Beşiktaş, Ajdin Hasic ve Atakan Üner'in sağlık durumu ile ilgili kulüp sitesinden bir açıklama yaptı.

Açıklamada, "Futbolcularımızdan Ajdin Hasic’in, takımımızın 17 Ekim Cumartesi günü yaptığı antrenman sırasında ağrı hissetmesi üzerine yapılan değerlendirme neticesinde, sol uyluk üst adalesinde (vastus intermedius) evre 2 strain, Atakan Üner’in ise 18 Ekim Pazar günü yapılan çalışması sonrası gerçekleştirilen kontrolünde sağ diz arka adalesinde (popliteus) evre 1 strain tespit edilmiştir. İki futbolcumuzun da tedavisine sağlık ekibimiz tarafından başlanmıştır" ifadelerine yer verildi. 

Sahalara ne zaman dönecekler?

Adalelerinde zorlanma meydana gelen genç oyuncuların sahaya dönmesi 1-2 haftayı bulacak. Hasic ve Atakan, Beşiktaş'ın 6. haftada Denizlispor ile 26 ekim Pazartesi günü yapacağı Süper Lig maçında forma giyemeyecek. 

Vastus intermedius nedir?

Femur cismi ön yüzünün 2/3 üst bölümü ve uyluğun kaslar arası dışyan bölmesi (septum intermusculare femoris laterale) ‘nden başlayıp musculus quadriceps femoris’in ortak tendonu aracılığıyla patella’nın üst ve dışyan kenarlarında, ligamentum patellae aracılığıyla tuberositas tibia’da sonlanan, bacağa ekstensiyon yaptırıcı kas; ara büyük kas.

Popliteus nedir?

Femur’un dışyan kondili’nden başlayıp tibia cisminin arka yüzünde sonlanan, bacağa fleksiyon ve içyan rotasyon yaptırıcı kas; diz ardı kası; popliteal kas.

Hasic bu sezon siyah-beyazlı takım ile 5, Atakan Üner ise 2 karşılaşma da forma giydi.

Senin için hazırladığımız haberler