Denizli-Selçuk etabını Pello Bilbao kazandı

01.05.2015 - 18:23 | Son Güncellenme: 01.05.2015 - 18:23

51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun (TUR 2015) Denizli ile Selçuk arasındaki 6. etabını, Caja Rural-Seguros RGA'nın İspanyol sporcu Pello Bilbao kazandı.

TUR 2015'in 6. gününde Denizli'den start alan 21 takımdan 157 bisikletçi, Selçuk'ta tamamlanan 184 kilometrelik parkurda pedal çevirdi. 

Turun en uzun etabının son 5 kilometresinde sporcular, maksimum eğimin yüzde 14, ortalama eğimin ise yüzde 7,9 olduğu 400 metre yükseklikteki Meryem Ana tepesine tırmanarak finişe ulaştı.

Zorlu parkurda birinciliği 4 saat 38 dakika 46 saniyelik derecesiyle İspanyol bisikletçi Bilbao elde etti. Astana'dan Miguel Lopez Moreno ikinci, Caja Rural-Seguros RGA'nın bir diğer sporcusu Parra Bustamente ise üçüncü oldu.

- "Turkuaz mayo" el değişti 
Genel klasmanda liderliğe yükselen Lampre-Merida'nın Hırvat sporcusu Kristijan Durasek, "turkuaz mayo"yu CCC Sprandi-Polkowice takımının bisikletçisi Davide Rebellin'den aldı.

Turun 3. etabında ele geçirdiği "turkuaz mayo"yu kaybeden İtalyan Rebellin 21, Bretagne-Seche Environnement ekibinden Arjantinli Eduardo Sepulveda ise 32 saniye geriden toplam süresi 24:21:34 olan Durasek'i takip etti.

Lampre-Merida'dan İtalyan Sacha Modolo, en iyi sprintere verilen "yeşil mayo"yu korumayı başardı.

En iyi tırmanışçı klasmanında liderliğini sürdüren Kolombiya'dan Juan Pablo Valencia, yarın da dağların kralına verilen "kırmızı mayo"yu giymeye devam edecek.

Türkiye güzellikleri klasmanının lideri Caja Rural-Seguras RGA takımının İspanyol bisikletçisi Luis Mas Bonet de ilk etaptan bu yana taşıdığı "beyaz mayo"yu bırakmadı.

Turun 7. etabı yarın Selçuk ile İzmir arasındaki 166 kilometrelik parkurda koşulacak. 26 Nisan'da Alanya'dan başlayan TUR 2015, 3 Mayıs Pazar günü İstanbul'da sona erecek.

- Çimento kamyonu yola girdi
Öte yandan Denizli-Selçuk etabının tamamlanmasına 31 kilometre kala ilginç bir olay yaşandı.

Söke-Didim-Bodrum ayrımında bir çimento kamyonu ara yoldan yarışın yapıldığı parkura girdi. 

Görevlinin uyarısını dikkate almayan kamyon şoförü, bisikletçilerin hemen önünden karşı yola geçti.

Senin için hazırladığımız haberler