Deplasman golü...

14.04.2017 - 02:20 | Son Güncellenme: 14.04.2017 - 02:20

Beşiktaş, Lyon karşısında yapabileceğinin en iyisini yaptı. Ancak 2-1'lik mağlubiyeti tek başına kişisel hatalara endeksli değerlendirmek yanıltıcı olur. 

Rakip takım ofansif açıdan gerçekten son derece yaratıcı oyunculara sahip. Valbuena bir kez daha takipçilerini kendisine hayran bıraktı. Üçüncü bölgede hemen hemen her topta vardı; daha geriden top alarak atak organizasyonunu başlatan oyuncu oldu; "32 yaşında ikinci yarıda oyundan düşer" diyenleri de yanılttı. 90 dakika hep diri kaldı. Lacazette en kötü maçlarından bir tanesini oynadı. Kaçırdığı net iki fırsatın dışında çok fazla top kaybı yaptı. İyi gününde olduğunu düşündüğümüzde temsilcimiz açısından sorunun daha büyük olacağını öngörmek zor değil. Tolisso çok özellikli bir oyuncu ve mücadeleci. Nabil Fekir hızlı, güçlü. İşin özeti Lyon savunma zaafları olmakla birlikte, ofansif açından daha yaratıcı ve güçlü bir takım. 

Yenilen birinci gol adam paylaşımı, ikincisi Fabricio'nun kendisine verilen geri pası kaptırmasından kaynaklandı; ancak onların yüzde yüz gol pozisyonlarını; özellikle Lacazette'yle, değerlendiremediklerini, direkten dönen iki tane top olduğunu, İspanyol hakem Lahoz'un ofsayt kararlarıyla ilgili ince inisiyatifleri temsilcimizden yana kullandığını gözardı etmemek gerekir; ki bunlar da devam kararı verseydi, sonrasında aleyhte penaltı ve kırmızı kart kararı da çıkabilirdi. 

 Özetle, savunma oyuncularının başarılı bir maç çıkarmasına karşın Lyon takımı çok sayıda pozisyona girdi. Bunu dış sahada da yapabiliyorlar. İstanbul'daki maçta da pozisyon bulacaklar. Gol atmaya ihtiyacı olan Beşiktaş yüklendikçe onlar yaratıcı ve hızlı adamlarını devreye sokacaklar. 

Rövanşta belirleyici olacak şey, rakibin takım savunmasındaki hatalarını değerlendirmektir. Ayrıca merkez savunma oyuncuları topla çıkarken hata yapabiliyor. Beşiktaş ileri uç oyuncuları iki stoperin arasına girerek, onları hataya zorlayabilir.  

Bu tür eleme maçlarında deplasmanda atılan bir gol değerlidir; ancak Lyon gibi kalesinde çok gol gören; ama daha fazlasını atabilen bir takım karşısında rahatlatıcı olmamalı. 

Zor bir ikinci maç temsilcimizi bekliyor. Taraftar bütünleşmesi önemli bir faktör; fakat daha önemlisi soğukkanlı kalarak rakibi hataya zorlamaktır.

Bu arada ikinci golden dolayı bütünüyle Fabricio'yu suçlamak doğru olmaz. Beşiktaş'ın en iyi oyuncusu Atiba o pozisyonda 3 hızlı rakip takım oyuncusunun kaleye baskı yaptığını görüp, topu taca ya da atabildiği kadar uzak noktaya atmalıydı. Elbette, Fabricio buna benzer riskleri daha önce de aldı ve o anda tek hamleyle topu taca atabilirdi; ancak Atiba da rakibin baskı yaptığı anlarda kaleciye geri pasın büyük risk olduğu gerçeğini gözönünde bulundurmalıydı.  

Senin için hazırladığımız haberler