Deplasmanda galibiyete hasret!

12.03.2016 - 10:50 | Son Güncellenme: 12.03.2016 - 10:50

Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'in 25. haftasında yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak.

Sarı-kırmızılı takım, geride kalan 24 haftada 10 galibiyet, 8 beraberlik ve 6 mağlubiyetle 38 puan topladı. 

Ligde 5. sırada bulunan sarı-kırmızılı ekip, teknik direktör İbrahim Üzülmez yönetiminde ikinci yarıda yaptığı 7 maçta 6 galibiyet alan başkent temsilcisine konuk olacak. Formda rakibini yenmenin hesaplarını yapan Galatasaray, üst sıralara tutunmak istiyor.

Sarı-kırmızılı takımda sakatlıkları geçen Fernando Muslera, Bilal Kısa, Aurelien Chedjou, Lionel Carole ve Jason Denayer, yarınki müsabakada oynayabilecek. Sakatlıkları devam eden Sinan Gümüş, Sabri Sarıoğlu ve Hamit Altıntop, Gençlerbirliği'ne karşı forma giyemeyecek.

Galatasaray'da Fernando Muslera, Lionel Carole ve Olcan Adın sarı kart ceza sınırında bulunurken, bu oyuncular yarın da sarı kart görmeleri durumunda 26. haftadaki Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düşecek.

- Orhan Atik yönetiminde son maç

Gençlerbirliği müsabakası, teknik direktör Mustafa Denizli'nin istifasının ardından görevi devralan Orhan Atik'in son maçı olacak.

UEFA Elit A Lisansı sahibi Atik, Pro Lisans'ı olmadığı için talimatlar gereği Süper Lig'de 15 gün takımın başında görev yapabiliyor.

Ziraat Türkiye Kupası'nda 2 Mart'ta Akhisar Belediyespor ile yapılan ve 1-1 sona eren karşılaşmada takımın başında yer alan Atik, ligin 24. haftasında 3-3 berabere tamamlanan Medipol Başakşehir karşılaşmasında da görev aldı.

Gençlerbirliği karşılaşmasıyla sarı-kırmızılı takımın başındaki son maçına çıkacak Orhan Atik'in yerine Fenerbahçe derbisinde Galatasaray'ın başında kimin yer alacağı merak konusu oldu.

- Son 7 maçta 2 galibiyet

Aldığı sonuçlarla Süper Lig'e adeta havlu atan sarı-kırmızılı ekip, sezonun ikinci yarısında sahaya çıktığı 7 maçtan yalnızca ikisini kazandı.

İkinci yarıya 3-1'lik Medicana Sivasspor galibiyetiyle başlayan Galatasaray, ardından Osmanlıspor (2-3), Torku Konyaspor (0-0) ve Mersin İdmanyurdu (1-2) maçlarından 3 puan çıkaramadı.

Trabzonspor karşısındaki 2-1'lik galibiyetle nefes alan sarı-kırmızılılar, sonrasında Gaziantepspor (0-2) ile Medipol Başakşehir (3-3) karşılaşmalarında yine hayal kırıklığı yaşadı.

Galatasaray son 7 maçında, 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı. 

- Deplasmanda galibiyeti unuttu

Bu sezon özellikle rakip sahalarda oynadığı maçlarda sonuca gitmekte sıkıntı yaşayan Galatasaray, son 8 deplasman maçını kazanamadı.

Ligdeki son deplasman galibiyetini 7. haftada Medipol Başakşehir'i 2-0 yenerek elde eden sarı-kırmızılı takım, ardından Fenerbahçe (1-1), Çaykur Rizespor (3-4), Kasımpaşa (2-2), Beşiktaş (1-2), Kayserispor (1-1), Osmanlıspor (2-3), Mersin İdmanyurdu (1-2) ve Gaziantepspor'a (0-2) üstünlük sağlayamadı.

Son 8 deplasman müsabakasında 5 yenilgi ve 3 beraberlik alarak kötü bir seriye imza atan Galatasaray, Gençlerbirliği karşısında bu istatistiği sonlandırmak için mücadele edecek.

Senin için hazırladığımız haberler