(ÖZET) Beşiktaş - Fenerbahçe Maç Sonucu: 1-1

Ali Bozkurt
08.05.2022 - 20:39 | Son Güncellenme: 08.05.2022 - 21:10

Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk etti. Karşılaşma Beşiktaş 1-1 Fenerbahçe skoru ile sona erdi. İşte beIN maç özeti ve detaylar...

(ÖZET) Beşiktaş - Fenerbahçe Maç Sonucu: 1-1

AJANSSPOR HABER

Süper Lig 36. haftasında Beşiktaş, kendi sahasında Fenerbahçe'yi konuk etti. Derbinin ilk yarısında 2 penaltı ve 1 gol oldu. Zorlu derbiyi kazanan taraf ise çıkmadı. Karşılaşma 1-1'lik skorla sona erdi. İşte maça dair tüm detaylar...

Novak'tan açılış

6. dakikada sol taraftan Mert Hakan’ın kullandığı köşe vuruşunda Josef topu uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında Ferdi’nin gelişine çektiği şut penaltı noktası yakınlarındaki Serdar’a çarpıp sağ çaprazdaki Novak’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun müsait pozisyonda yaptığı vuruş ağlarla buluştu. Novak, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 19. maçında 3. golünü atarken 1'de asist katkısı sağladı.

Golü attı, penaltıyı yaptı

Fenerbahçe'yi 6. dakikada 1-0 öne geçiren Novak, golden hemen sonra ilk atakta penaltı yaptı. 7. dakikada Larin ile ceza alanı sol tarafında ikili mücadeleye giren Novak’ın eline çarpan top sonrası hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi. 9. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Batshuayi’nin vuruşunda meşin yuvarlak sol kale direğine çarptı. Ardından defans topu kornere gönderdi. Michy Batshuayi, Opta'nın detaylı analize başladığı 2014/15'ten bu yana bir Süper Lig sezonunda iki penaltı kaçıran ikinci Beşiktaş oyuncusu oldu.

4/6 | Michy Batshauyi (2021/22)
1/3 | Mario Gomez (2015/16)

Ghezzal topu bırakmadı

Beşiktaş, Fenerbahçe derbisinin 29. dakikasında ikinci kez penaltı kazanırken, Rachid Ghezzal bu kez topu bırakmadı ve atışı kullanarak fileleri havalandırdı.


Spor Toto Süper Lig’in 36. haftasında Beşiktaş, Fenerbahçe’yi konuk ederken, karşılaşmanın 29. dakikasında siyah-beyazlı ekip ikinci kez penaltı kazandı. Fenerbahçe’nin 6. dakikada Novak’la bulduğu golün 1 dakika sonrasında siyah-beyazlı ekip penaltı kazanırken, bu pozisyonda Batshuayi meşin yuvarlağı direğe nişanladı ve Beşiktaş berberlik şansını tepti. Bu dakikadan sonra ataklarını sıklaştıran siyah-beyazlı ekip, 29. dakikada Kenan Karaman’ın yerde kalmasıyla bir kez daha penaltı kazandı. Hakem Arda Kardeşler, VAR uyarısı sonrasında pozisyonu tekrar izleyeceğini açıkladığı anda Rachid Ghezzal kenara gelerek topu aldı ve hakemin penaltı kararıyla birlikte direkt olarak penaltı noktasına gitti.


Batshuayi’nin kaçırdığı penaltı sonrasında tribünler, Belçikalı golcüye tepki gösterirken, Rachid Ghezzal’a da alkışlarla destek verdi. Ghezzal penaltı atışında kaleci Altay ve topu farklı köşelere göndererek skoru 1-1’e taşıyan isim oldu.

Batshuayi direkt soyunma odasın gitti

Fenerbahçe derbisinde kaçırdığı penaltı ve performansıyla taraftarların tepkisiyle karşılaşan Michy Batshuayi, oyundan çıkınca direkt olarak soyunma odasına gitti. Beşiktaş’ın Fenerbahçe’yi konuk ettiği derbi maçın 7. dakikasında kazanılan penaltı atışını gole çeviremeyen ve performansıyla da taraftarların tepkisini çeken Michy Batshuayi, 62. dakikada yerini Kevin N’Koudou’ya bıraktı. Yakın olduğu kalenin hemen yanından oyun alanının dışına çıkan Batshuayi’ye Beşiktaşlı taraftarlar tepkisini sürdürürken, Belçikalı forvet, yedek kulübesine gelmek yerine doğrudan soyunma odasına gitmeyi tercih etti.

Mert Hakan cezalı duruma düştü

Fenerbahçe'de 45+4. dakikada sarı kart gören Mert Hakan Yandaş, 15 Mayıs'ta oynanacak olan Karagümrük maçında cezalı duruma düştü. 

Rıdvan Yılmaz cezalı duruma düştü

Beşiktaş'ta karşılaşmanın son dakikalarında sarı kart gören Rıdvan Yılmaz, 15 Mayıs'ta oynanacak olan  Göztepe karşılaşmasında görev alamayacak.

Novak’tan 1 gol, 2 penaltı!

Fenerbahçeli futbolcu Filip Novak, Beşiktaş ağlarına 1 gol kaydederken, 2 kez de penaltı yaptırdı.
Spor Toto Süper Lig’de Fenerbahçe’nin Beşiktaş ile oynadığı derbi mücadelesinde sarı-lacivertli futbolcu Filip Novak, 6. dakikada takımını öne geçiren golü kaydederken, 7. dakikada ise topa elle müdahalesi sonucunda penaltı yaptırdı. Bathuayi penaltı vuruşundan yararlanamazken, Novak bu kez 28. dakikada ceza sahası içinde Kenan Karaman’a yaptığı müdahale sonrası penaltıya sebep oldu. Ghezzal, penaltı vuruşunu gole çevirirken, Filip Novak ise müsabakayı 1 gol, 2 penaltı ile tamamladı.

 

Maçtan Dakikalar


4. dakikada Mert Hakan’ın sol kanattan kullandığı serbest vuruşta ceza alanına gelen ortada Ghezzal’dan önce ayağını uzatarak topu önüne alan Zajc’ın sol çaprazdan vuruşunda savunmada Larin’e de çarpan meşin yuvarlak kornere gitti.

6. dakikada sol taraftan Mert Hakan’ın kullandığı köşe vuruşunda Josef topu uzaklaştırdı. Ceza alanı dışında Ferdi’nin gelişine çektiği şut penaltı noktası yakınlarındaki Serdar’a çarpıp sağ çaprazdaki Novak’ın önünde kaldı. Bu oyuncunun müsait pozisyonda yaptığı vuruş ağlarla buluştu. 0-1

7. dakikada Larin ile ceza alanı sol tarafında ikili mücadeleye giren Novak’ın eline çarpan top sonrası hakem Arda Kardeşler penaltı noktasını gösterdi.

9. dakikada penaltı atışını kullanmak için beyaz noktaya gelen Batshuayi’nin vuruşunda meşin yuvarlak sol kale direğine çarptı. Ardından defans topu kornere gönderdi.

23. dakikada Rossi’nin sağ kanattan verdiği ara pasta topu alan Serdar’ın ceza alanına girip çapraz pozisyonda yerden çektiği şutu kaleci Ersin uzanarak kornere çeldi.

28. dakikada Kenan, ceza alanı için sağ tarafında Novak’ın ayağına yaptığı müdahale sonrası yerde kaldı. Hakem Arda Kardeşler, VAR’da pozisyonu izledikten sonra bir kez daha beyaz noktayı gösterdi.

31. dakikada penaltı atışı için topun başına geçen Ghezzal, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 1-1

46. dakikada Emirhan’ın pasında ceza sahası sol çaprazında topla buluşan Larin’in kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyondaki vuruşunu ayaklarıyla oyun alanına çeldi.

50. dakikada Serdar’ın sağ kanattan arka direğe yaptığı ortayı Ghezzal ayağıyla altıpas önündeki Larin’e gönderdi. Bu oyuncunun topa iyi yükselerek gerçekleştirdiği kafa vuruşu sol kale direğinden döndü. Ardından savunma meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

81. dakikada Emirhan’ın orta sahadan ceza sahasında gönderdiği hava topunu Welinton sol taraftan ortaya çevirdi. Can’ın gerilerden gelip yaptığı kafa vuruşu sağ kale direğinin hemen yanından auta çıktı.

Senin için hazırladığımız haberler