Derya Can için Kaş'ta tören düzenlendi

05.02.2017 - 16:50 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:50

Paletsiz değişken ağırlık ip destekli serbest dalış kategorisinde 94 metreye dalarak dünya rekoru kıran Derya Can için Antalya'nın Kaş ilçesinde tören düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan Kaş Kaymakamı Bilgihan Bayar, "Kaş'ta yaz kış dalış yapılabileceğini söylüyoruz. Derya Can bunu kanıtladı. Kaş'ın tanıtımına katkıda bulundu." diye konuştu.

Belediye Başkanı Halil Kocaer de inançla mücadele edildiği sürece başarının mutlaka geleceğini belirterek, Derya Can'ın kırdığı rekorla Kaş'ın adını Türkiye'de ve uluslararası alanda duyurduğunu kaydetti.

Derya Can ise 4 yıl önce karar verdikleri rekor denemesini daha önce hamilelik ve sağlık sorunları nedeniyle ertelemek zorunda kaldığını ifade ederek, "Bu rekoru kırarken, 94 metre boyunca indiğim ve çıktığım her santimde şehitlerimizi düşündüm. Bu zor günlerde ülkeme kazandırdığım rekor için çok mutlu ve gururluyum." şeklinde konuştu.

Derya Can, Kaş'ı dünyanın dalış merkezi yapmayı kendisine misyon edindiğini dile getirerek, aralık ayında da rekor denemeleri ve deniz yarışları yapılabilecek bir ortam olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Kaymakam Bayar ve Belediye Başkanı Kocaer, Derya Can'a plaket verdi.

Senin için hazırladığımız haberler