Derya Can, şehitler için dalacak

05.02.2017 - 16:50 | Son Güncellenme: 05.02.2017 - 16:50

Dünya dalış rekortmeni Derya Can, sağlık sorunu nedeniyle ertelemek zorunda kaldığı "Değişken ağırlık paletsiz" kategorisinde dünya rekoru denemesini, yarın Antalya'nın Kaş ilçesinde gerçekleştirecek. Milli sporcu, "Değişken ağırlık paletli" kategorisinde de hava durumuna göre 17 veya 18 Aralık tarihlerinde aynı yerde rekor denemesi yapacak.

Derya Can, Kaş Belediyesi'nin toplantı salonunda yaptığı açıklamada, rekor denemesini 29 Ekim'de planladığını ancak rahatsızlandığını ve ardından da bir ameliyat geçirdiğini söyledi. Kendisini iyi hissettiğini vurgulayan Derya Can, antrenmanlarda doktor kontrollerinde dalış yaptığını ve bir sıkıntı yaşamadığını belirtti.

Rekor denemesini için kendini hazır hissettiğini vurgulayan milli sporcu, rekoru kıracağına inandığını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisini 2014 yılında rekor denemesinin ardından cumhuriyet resepsiyonuna davet ettiğini ve orada kendisinden tekrar bir rekor kırmasını istediğini anımsatan Derya Can, “Ben de bu rekoru kıracağımın sözünü vermiştim. İnşallah bu rekor denemesinde sözümü de gerçekleştirmiş olacağım.” diye konuştu. 

Rekoru şehitler için kıracağını ifade eden Derya Can, şunları kaydetti:

"13 aylık bir kızım var. Kızım 10 aylıkken dünya üçüncülüğünü elde ettim. Kızım doğduktan üç hafta sonra antrenmanlarıma koşu çalışması ile başladım. Daha sonra dalış antrenmanları ile devam ettim. Kuvvetli bir altyapım olduğu için kısa sürede performansım üst seviyelere geldi ve şu anda dünya rekorunu antrenmanlarda kırmış durumdayım. Bu rekoru 4 sene öncesinden planlamıştık. Şehitlerimiz için dalıp, rekoru bu sene kıracağız." 

Derya Can, "Değişken ağırlık paletsiz" kategorisinde 94 metre, "Değişken ağırlık paletli" kategorisinde de 111 metreye dalarak rekor denemesinde bulunacağını açıkladı. 

Senin için hazırladığımız haberler