Galatasaray Fenerbahçe maçının hakemi Vincic, ülkesinde 1 numaralı gündem!

Orhan Gülek
23.02.2025 - 18:41 | Son Güncellenme: 23.02.2025 - 18:53

Galatasaray-Fenerbahçe derbisine Sloven hakem Slavko Vincic'in atanması Türkiye dışında ülkesinde de 1 numaralı gündem oldu. İşte tüm detaylar...

Galatasaray Fenerbahçe maçının hakemi Vincic, ülkesinde 1 numaralı gündem!

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Galatasaray- Fenerbahçe derbisi öncesi tüm gözler dev maçı yönetecek Sloven hakem Slavko Vincic'e çevrildi. İsmi ilk duyulduğu andan beri Türkiye'de tartışmalara neden olan Vincic, ülkesi Slovenya'da da gündemde.

Galatasaray- Fenerbahçe derbisi Slovenya basınında gündem

24 Şubat Pazartesi günü (yarın) RAMS Park'ta oynanacak Galatasaray- Fenerbahçe derbisi çeşitli yönleriyle her zaman dış basında geniş yer buluyordu. Dev maç bu kez karşılaşmayı yönetecek hakemle konuşuluyor TFF'nin uzun yıllar sonra bir ilke imza atarak Sloven hakem Slavko Vincic'i kritik mücadelede görevlendirmesi, başta Slovenya medyası olmak üzere tüm Balkan bölgesinin dikkati çekti. Galatasaray- Fenerbahçe derbisinin tanıtımı Vincic fotoğrafıyla yapılıyor.

"Komplo teorileri var"

Bosna, Karadağ, Sırbistan, Slovenya, Romanya'da en çok takip edilen spor kanalı olan Sportklub, Vincic'in derbiye atanmasıyla ilgili çarpıcı bir haber yaptı. Söz konusu haberde "Muhteşem futbol gösterisinde gözler Slavko Vincic'in üstünde. Daha şimdiden tozu dumana kattı. Bu final derbisi bir numaralı spor konusu değil, ulusal bir meselemizdir. İki takımın da on milyonlarca taraftarı var ve herkes Vincic'i konuşuyor. Fenerbahçe'nin önde gelen isimlerinden Acun Ilıcalı ve hatta UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'i bile birbirine bağlayan komplo teorileri var" ifadelerine yer verildi.

"Türkler iyi bir hakem seçti"

Haberin devamında "Slavko Vincic sebebiyle Maribor ve Slovenya çılgınca araştırılıyor. Türkler öğrenebilecekleri her şeyi duymaya çalışıyor. Bizimle ve pek çok medya kuruluşuyla iletişime geçtiler. Şu anda tartışmasız Slovenya'nın en iyi hakemi ve Avrupa'nın en iyi hakemlerinden biri. Biz de zaman zaman Sloven hakemlerin çalışmalarından sinirlensek ve tartışma yaşasak da Slavko Vincic'in en iyisi olduğu su götürmez bir gerçek. Jose Mourinho üst düzey bir hakem atanmasından dolayı memnun" görüşlerine yer verilerek Vincic'in iyi bir hakem olduğu vurgusu yapıldı.

Galatasaray, Vincic'i neden istemedi?

Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın Sloven Aleksander Ceferin ile görüştükten sonra maça aynı ülkeden Slavko Vincic'in atandığı görüşüne hakim olan Galatasaray yönetimi, Ilıcalı'nın Slovenya'da Maribor Kulübü'nün sahibi olması nedeniyle Vincic'i istemiyor. Maribor, doğumlu 45 yaşındaki hakem, aynı zamanda Sloven olan UEFA Başkanı Alexander Cefer ile yakın ilişkileri bulunuyor. Maribor doğumlu 45 yaşındaki hakem, aynı zamanda Sloven olan UEFA Başkanı Alexander Cefer ile yakın ilişkileri bulunuyor.

Galatasaray ile TFF arasında yaşananlar

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu, Galatasaray- Fenerbahçe derbisi öncesinde iki kulübün başkanını da Riva'da buluşmaya davet etti. Sarı-kırmızılıların başkanı Dursun Özbek, bu daveti samimiyetsiz bulduğunu belirterek reddetti. Daha sonra toplantı düzenleyen Hacıosmanoğlu, dev maçı yabancı hakemi yöneteceğini açıklayarak Özbek'in "Samimiyetsiz" çıkışına yanıt verdi. Bunun üzerine Galatasaray, Slavko Vincic isminin ön plana çıkmasının ardından bir açıklamaya yayınlayarak federasyona 3 soru yöneltti. Cimbom ayrıca, Vincic'in Fenerbahçe Asbaşkanı Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Slovenya'nın Maribor takımının şehrinde doğması ve Ilıcalı'nın 45 yaşındaki hakemin vatandaşı olan UEFA Başkanı Ceferin ile yakın ilişkileri olması nedeniyle federasyonun bu kararına itiraz etti. TFF, sarı-kırmızılıların itirazını reddetti ve daha sonra Galatasaray-Fenerbahçe derbisini Sloven hakem Slavko Vincic'in yöneteceğini duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler