Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinin VAR Hakemi Açıklandı

İsa Kethüda
08.01.2023 - 09:27 | Son Güncellenme: 08.01.2023 - 11:58

Süper Lig'in 18. hafta mücadelesinde oynanacak olan Fenerbahçe - Galatasaray derbisinin VAR hakemi açıklandı. Dev derbinin VAR hakemi Alper Ulusoy oldu.

Fenerbahçe-Galatasaray Derbisinin VAR Hakemi Açıklandı

AJANSSPOR-HABER

Spor Toto Süper Lig'in 18. haftasında Fenerbahçe, derbi mücadelesinde bu akşam sahasında lider Galatasaray ile karşılaşıyor.

Hakem Halil Umut Meler

Ülker Stadı'nda oynanacak ve saat 20.00'de başlayacak müsabakayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Meler'in yardımcılıklarını Mustafa Emre Eyisoy ile Süleyman Özay yapacak. Karşılaşma, beIN Sports 1 kanalından yayımlanacak.

Fenerbahçe liderliği almak istiyor

Ligde üst üste aldığı Bitexen Giresunspor ile Trabzonspor mağlubiyetlerinin ardından sırasıyla Hatayspor ve Antalyaspor galibiyetleriyle yeniden çıkış yakalayan Fenerbahçe, söz konusu süreçte liderliği kaptırdığı Galatasaray'ı yenerek yeniden zirvede yer almayı amaçlıyor.

Teknik direktör Jorge Jesus yönetimindeki sarı-lacivertli ekip, derbi öncesinde 35 puanla Galatasaray'ın 1 puan gerisinde 2. sırada yer alıyor.

İlgini Çekebilir
Süper Lig'de haftanın maçı! Fenerbahçe-Galatasaray...
Habere Git

Galatasaray üst üste 6 maçını kazandı

Süper Lig'deki son 6 maçından galibiyetle ayrılan Galatasaray, Kadıköy'de istediği sonucu alarak zirvedeki yerini korumaya çalışacak.

Ligdeki son 7 maçında mağlubiyet yaşamayan sarı-kırmızılı ekip, son 6 karşılaşmasını da kazandı.

Bu kulvarda son yenilgisini 10. haftada Yukatel Kayserispor karşısında yaşayan sarı-kırmızılılar, bir sonraki hafta Corendon Alanyaspor ile berabere kaldı.

Galatasaray, daha sonraki 6 maçında ise sırasıyla VavaCars Fatih Karagümrük, Beşiktaş, Medipol Başakşehir, İstanbulspor, Demir Grup Sivasspor ve MKE Ankaragücü'nü mağlup etti.

Sarı-kırmızılı ekip, galip geldiği son 6 maçında 17 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde ise 4 gol gördü.

Fenerbahçe-Galatasaray rekabetinde 396. randevu

Fenerbahçe ile Galatasaray futbol takımları, Spor Toto Süper Lig'de bu akşam yapacakları derbiyle tarihte 396. kez karşı karşıya gelecek.

Ülker Stadı'nın bulunduğu "Papazın Çayırı" olarak adlandırılan yerde 17 Ocak 1909 tarihinde yapılan ve Galatasaray'ın 2-0 kazandığı özel maçla başlayan 114 yıllık rekabette, galibiyetlerde ve atılan gol sayısında Fenerbahçe'nin üstünlüğü bulunuyor.

Sarı-lacivertliler, geride kalan 395 maçtan 148'ini kazandı, sarı-kırmızılı ekip bu süre içinde 125 kez galip geldi. İki takım 122 maçta ise eşitliği bozamadı.

Fenerbahçe'nin attığı 540 gole, Galatasaray 490 golle karşılık verdi.

Fenerbahçe - Galatasaray maçının VAR hakemi belli oldu

Galatasaray ile Fenerbahçe arasındaki maçın VAR hakemi de belli oldu. İşte maçın VAR hakemi.

  • VAR: Alper Ulusoy
  • AVAR: Serkan Tokat
  • AVAR: Serkan Ok
İlgini Çekebilir
Fenerbahçe’nin derbide en büyük kozu Kadıköy
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler