Trabzonspor-Beşiktaş: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

15.09.2024 - 20:57 | Son Güncellenme: 15.09.2024 - 21:57

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor, Papara Park’ta karşılaştığı Beşiktaş ile berabere kaldı. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar...

Trabzonspor-Beşiktaş: 1-1 (Maç sonucu-yazılı özet)

AJANSSPOR HABER

Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor, Papara Park’ta karşılaştığı Beşiktaş ile 1-1 berabere kaldı.

Edin Visca kırmızı kart gördü

Bordo-Mavili takım karşılaşmanın henüz 13. dakikasında kırmızı kart gördü. Maçın hakemi Ali Şansalan, VAR incelemesinin ardından Karadeniz ekibinde Edin Visca'ya, Rafa Silva'ya yaptığı müdahale sornası kırmızı kart verdi. Opta verilerine göre; Edin Visca, Süper Lig'de Trabzonspor - Beşiktaş rekabeti tarihindeki en erken kırmızı kartı gördü.

Trabzonspor'un ligdeki ilk golü Okay'dan

10 kişi kalan Trabzonspor, kırmızı karttan sadece 4 dakika sonra 17. dakikada Enis Bardhi'nin kullandığı serbest vuruşta Okay Yokuşlu ceza sahası içerisinde kafa vuruşu yaptı ve topu ağlara gönderdi. Trabzonspor'un bu sezon Süper Lig'deki ilk golünü Beşiktaş'a atan Okay Yokuşlu, bordo-mavili formayla iç sahada 2717 gün sonra gol sevinci yaşadı (Nisan 2017'de vs Beşiktaş).

Gedson skoru eşitledi: 1-1

Ev sahibi Trabzonspor'un 1-0 öne geçmesinin ardından orta sahada ağırlığını ortaya koyan ve rakibinin de 10 kişi kalmasıyla daha iyi oynamaya başlayan Beşiktaş, aradığı golü karşılaşmanın 39. dakikasında buldu. Jonas Svensson'un pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Gedson Fernandes, topu kaleci Uğurcan Çakır'ın uzanamayacağı köşeye gönderdi ve skoru 1-1'e getirdi. İlk yarıda başka gol sesi çıkmadı.

Şenol Güneş ilk maçına çıktı

Bordo-mavili takım, yeni teknik direktörü Şenol Güneş yönetiminde bu sezon ilk maçına çıktı. Kariyerinde 5. kez Trabzonspor'un başına geçen Güneş, 2015-2019 ve 2022-2023'te Beşiktaş'ta da görev yapmıştı.

Trabzonspor beraberliğe abone

Bu sezon ligde ilk kez bir maçta gol atan Trabzonspor, oynadığı 3 lig maçında da berabere kaldı.

  • Sivasspor: 0-0
  • Eyüpspor: 0-0
  • Beşiktaş: 1-1

Beşiktaş 4. maçında da kaybetmedi

Trabzon'dan beraberlikle dönen Beşiktaş, bu sezon ligde oynadığı 4 karşılaşmadan da mağlubiyet almadı.

  • Samsunspor: 0-2
  • Antalyaspor: 4-2
  • Sivasspor: 2-0
  • Trabzonspor: 1-1

Cihan Çanak sakatlandı

Trabzonspor'da ikinci yarı oyuna giren Cihan Çanak karşılaşmanın 90. dakikasında başına aldığı darbe sonrası sakatlandı ve sedyeyle sahayı terk etti. Yıldız futbolcunun yerine Ozan Tufan oyuna dahil oldu.