Dev organizasyonu 2 bronz ile tamamladık

20.09.2015 - 14:27 | Son Güncellenme: 20.09.2015 - 14:27

Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın son gününde Türk sporcular madalyaya kazanamazken, Türkiye organizasyonu 2 bronz madalya ile tamamladı.

Dünya Taekwondo Federasyonu tarafından düzenlenen ve Türkiye Taekwondo Federasyonu tarafından  Samsun Yaşar Doğu Spor Salonu’nda organize edilen Dünya Taekwondo Grand Prix 2. Seri Müsabakaları’nın son gününde erkekler 68 ve bayanlar 57 kilo müsabakaları yapıldı. Türkiye adına 5 sporcu tatamiye çıktı.

Erkekler 68 kiloda Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonu milli tekvandocu Servet Tazegül mücadele etti. Daha önce topladığı puanlarla 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’na katılım yolunda büyük bir avantaj elde eden Servet Tazegül,  ilk turda Avustralya’dan Thomas Afenczenko’yu 19-0 sayı üstünlüğüyle mağlup etti. İkinci turda Hırvatistan’dan Filip Grgic ile karşılaşan milli sporcu büyük heyecana sahne olan mücadeleyi 18-17 kazanarak çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Meksikalı Saul Gutierrez’e mağlup olan Servet Tazegül, organizasyona veda etti.

Aynı sıklette ev sahibi ülke kontenjanıyla mücadele eden Berkay Akyol, ilk turda Dünya sıralamasında ilk sırada yer alan Güney Koreli Dae Hoon Lee’ye, bayanlar 57 kiloda Dürdane Altunel ikinci turda Tayvanlı Yun-Wen Huang’a, Hatice Kübra Yangın ilk turda İsviçreli Manuela Bezzola’ya ev sahibi ülke kontenjanından mücadele eden Fatma Sarıdoğan ise ilk turda Rusya’dan Ekaterina Kim’e mağlup oldu.

Türkiye, organizasyonun ilk gününde bayanlar 67 kiloda Nur Tatar ve İrem Yaman ile 2 bronz madalya kazanmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler