"Devamı gelecek! Pepe'den sonra..."

16.12.2018 - 20:17 | Son Güncellenme: 17.12.2018 - 12:26

"Devamı gelecek! Pepe'den sonra..."

Spor yorumcusu ve eski futbolcu Rıdvan Dilmen, NTV'de yayınlanan spor programında Beşiktaş - Trabzonspor karşılaşmasının ikinci yarısını değerlendirdi

Dilmen'in açıklamalarından Ajansspor'un derledikleri şu şekilde:

Heyecan anlamında zaman zaman kalite anlamında şahane bir 99 dakika oldu. Üzülen muhtemelen Trabzonspor olur. 2-0'dan 2-2 oldu çünkü. Beşiktaş'ta buruk bir sevinç yaşadı. Cüneyt Çakır ve arkadaşları da Riva'da VAR'daydı.

Çok hızlı oynanan bir maçta hoca ufak tefek hatalar yapmış olsa da mükemmele yakın bir maç yönetti. Oyuncular kadar koştu en az. Gördüğünü çalmaya çalıştı. 80'lerde 9'a 8 bir korner durumu vardı Trabzonspor'un.

Trabzonspor deplasmanda 19'a 18 ceza sahası içine girdi. Trabzonspor'un bir sürü tezahürata vardır ama en önemlisi "Bize her yer Trabzon'dur."

Maç Vodafone Park'ta da olsa Trabzon'da da olsa bu maç derbidir. Trabzon'da bir değişime doğru gidiyor. Trabzonspor 2-0'dan gelen bu skora üzülmüştür. Beşiktaş tarafında da buruk bir sevinç hakim. Ama 2-3 rötüşla birlikte Trabzonspor bu ligin güçlü şampiyon adaylarından biri haline gelebilir.

Dorukhan bulduğu şansı iyi değerlendiriyor. İlk yarı ceza sahası içinde 2 tane pozisyon oldu ve ikisinde de oradaydı. İyi oyuncu dünyada azdır. Ünal Karaman iki yönlü çok iyi bir orta saha oyuncusuydu. Bu Dorukhan'da bu işe aday. Dorukhan yürekli bir oyuncu. Vuruş yapmak ve ceza sahası içine girmek istiyor.

Pepe gitti birçok aday daha gidecek gibi. Galatasaray'da Gomis gitti, Fenerbahçe'de gidenler oldu, Ankaragücü ekonomik sıkıntılar vs.

Trabzonspor'da 5 tane altyapıdan oyuncu bugün Beşiktaş'a karşı maç oynadı. Batuhan, Uğurcan, Abdülkadir Ömür vs. 14 yerli veya 14 yabancı kuralı o zaman fonla gelen karar değiştirilmiş olmasaydı ekonomik olarak çok ciddi bir gelir elde ederdi Trabzonspor. Bir de Bursaspor'da bu gelirden yararlanabilirdi. Trabzonspor'da 5 tane altyapı oyuncu oynuyor 2 tane arkada bekliyor. Önümüzdeki yıllar için iyi.

Bir deplasman takımı Vodafone Park'da 8-9 korner atıyorsa, ceza sahasına 18-19 kez giriyorsa bu önemli bir istatistik. Beşiktaşlı oyuncular da ellerinden geleni yaptılar. Genel anlamda taraftarlar memnundur ama belki puan durumundan memnun değildir. Bir tepki bir reaksiyon oldu bugün takımda. 3-0'da kaybedilebilirlerdi. Trabzonsporlular muhtemelen üzülüyordurlar bu skora. Son Malatya 5-0 mağlubiyetten sonra gelen sürece baktığımız zaman şu tablo kabul edilebilir.

Gerçekleri görme. Türkiye'de Trabzonspor'un şampiyonluklara ambargo koyduğu dönemde nüfus kağıdında Trabzonlu oyuncular yazıyordu. Cemil, Turgay, Şenol, Dobi Hasan, İskender, Ahmet, Hüseyin gibi önemli değerler çıkmıştır Trabzon'dan. Bu ekonomik sıkıntılardan dolayı Abdülkadir, Yusuf, Hüseyin gibi oyuncular doğuyor. Kendi kültürüyle yüzleşme şansı doğdu. Ünal hoca Konyalıdır ama Trabzonspor'da sürekli görev yapmıştır.

Malatyaspor - Antalyaspor karşılaşmasında bugün 2 sarı 2 kırmızı kart oldu. Ben ne olduğunu hala bilmiyorum. Rica ediyorum Mete Kalkavan'a Sadık ve Diego neden atıldı? Bunların sebebini bilmek istiyoruz. Çünkü göremedik. Celustka ve Emre'ye verilen kartlar tamam doğruydu.

Her şeye rağmen lige yeni gelmiş Malatyaspor'un iyi de yönetildiğini görüyoruz. Öyle bir lig yaşıyoruz bir seri galibiyet alan takımlar rolleri değiştirir. Ligimizde en çok gol yiyen takım Kayserisor son 2 maçını gol yemeden kazandı. 3-0 ve 1-0.

Fenerbahçe yarın 17 yaptığı halde lig üçüncüsü ile 2 maç kalıyor. Bir de arasındaki maç kazanılma ihtimali olduğu için söylüyorum bunu. O yüzden bu sadece Fenerbahçe için değil. Bülent hoca da sıkı tutmalı iş. Okan hoca havlu atmamalı. Fenerbahçe'de eyvah dememli. Fenerbahçe'nin Erzurum, Antalya ve Bursa maçları var. İkisi deplasman. 9 yaptın mı başka şeyler konuşursun. Bu lig sıkıştı. Başakşehir, Sivasspor'u yenmiş olsaydı tura yaklaşmıştı. Herkes her hesabı yapabilir.

Sivas antrenör değişikliğine gitti 5 maçın dördünü kazandı. Hakan Keleş'te bir anda 24 yaptı. Aykut Kocaman'ın takımı da 24 yaptı. Bu da güzel bir şey.

Kadro değişime gidiyor, oyun iyi değil, perşembe mağlup olmuşsun ama Galatasaray kadar şansı var. Bu işte ben hala varım diyor. Devre arasını çok merak ediyorum gerçekten. Pepe Beşiktaş'a 3-4 milyon euro para getirmiş olabilir. Galatasaray iddialı bir şekilde transfer yapacağız diyo. Ersun Yanal'ın teşhisi ne bilmiyorum. Hoca yakından takip ediyordur. Galatasaray ve Beşiktaş santrfor alacak.

Hayal kırıklığı Quaresma, beceri yönünden Lens. Trabzonspor'da üçlü savunma oynadı. Güven'e bence çok sabretti hoca. Pektemek devre veya 60'larda alması lazımdı. Pektemek çok enteresan bir oyuncu. Attığı golde hafif bir darbe yemesine rağmen herkesten daha fazla yükseldi. Ben lindeki Larin'den falan kurtulup Güven'i tutup bir santrfor ve Pektemek ve Güven üçlüsünü tutması lazım Şenol hocanın.
Güven dursun. Bu statta oynayacağın 8-9 maç kalmış topu topu. Derbi 2 tane kalmış. (Fenerbahçe, Başakşehir)


Trabzonspor'un da temeli atılmış durumda. Kulüplerin ekonomik durumlarını bilmiyoruz. Mevcut kadronu mutlu et. Bu bütün kulüpler için geçerli. Yoksa sen oyuncu yine alırsın sıkıntı olur olmaz.

Burak'ın alacağı da baya yüksektir. Zaten TFF'ye başvurmuş. Geçen yıldan Tolunay'ın da 10 milyon TL falan alacağı varmış ve kazanmışda. Ben maliyeti en düşük şu kadrolarda Türkiye liginde Trabzon'la Malatya'yı okuduğum için diyorum maliyeti en düşük takımdır. Sosa'nın maaşı yüksek olabilir ama ortalaması düşüktür.

Beşiktaş ve Galatasaray mutlaka santrafor almalı. Fenerbahçe ise orta sahasını komple değiştirmeli. Tabii kulüplerimizin içinde bulunduğu maddi sıkıntıların sonucunda nasıl bir tablo göreceğiz, bilinmez. Yöneticiler bu transferlerin vaatlerini veriyorlar ama yapabilecekler mi?

Ljajic çok yetenekli bir oyuncu ama geleneksel atıcı 10 numara değil. Santrfor da gitti. Omurga gittiği zaman toparlama çok zordur. Alınacak oyuncuları 2-3 mevkide oynayacak oyuncular olabilir.

Trabzonspor kadrosuna baktığınız zaman çok gol pozisyonu verebilecek bir kadro. Bu takım 2-0'a getirtikten sonra bu oyuncularla önde baskı yapamazsınız. Zaten hücum yaptğı için bu golleri buldular. 90+10 dakika çok eforlu bir takım bu süreyi bitiremez. Trabzon fizik gücünü çok artırırsaki artırmalı bu takım defans yapamaz. Bu takımı uzun mesafede oynatmayacaksınız önde oynatacaksınız.


Beşiktaş'a geldiğimiz zaman; bence Güven yerine Mustafa Pektemek ile başlamalıydı ya da daha erken oyuna almalıydı.

Büyük bir heyecan oldu Fenerbahçe taraftarında. 35 üstü taraftar olur diye düşünüyorum. Maçın favorisi de Fenerbahçe olur diye düşünüyorum. Erzurumspor'u hafife almamak lazım çıkış yakaladılar. Hiçbir maç kolay olmaz.

Senin için hazırladığımız haberler