Devin Booker'a 158 milyon dolar yetmedi! O listeye girdi...

03.01.2022 - 12:10 | Son Güncellenme: 03.01.2022 - 12:17

NBA takımlarından Phoenix Suns'ın yıldızı Devin Booker basketboldaki başarılarının ardından şimdi de ticari atılımları ile gündemde. İşte detaylar...

Devin Booker'a 158 milyon dolar yetmedi! O listeye girdi...

AJANSSPOR HABER

Geçen yıl yedi farklı girişimden hisse alan basketbolcu bu atılımları ile Dünyanın ünlü ekonomi dergisi Forbes’un 30 Yaş Altı 30 Listesi 2022’de yer aldı.

158 milyon Dolar kesmedi

Booker, 2018 yılında 158 milyon dolar karşılığında Phoenix Suns ile beş yıllık bir uzatma sözleşmesi imzalamıştı. Başarılı basketbolcu geçen yıl spor video şirketleri OverTime, Buzzer ve market teslimat uygulaması GoPuff ile yapılan anlaşmalar da dahil olmak üzere yedi girişimden hisse satın aldı. 

İlgini Çekebilir
Ömer Faruk Yurtseven'in kariyer rekoru galibiyete yetmedi
Habere Git

Son olarak ise bu sezon 31,7 milyon dolar karşılığında Nike ve video oyunu Call of Duty gibi markalarla yapılan reklam anlaşmalarından yıllık 8 milyon dolar daha kazanan Booker, kasım ayında ise lüks saat pazarı WatchBox için bir finansman turuna katılacağını duyurmuştu.

"Daha önce böyle bir arzu görmedim"

Booker'ın danışmanı ve iş ortağı olan Jim Reynolds, genç basketbolcunun ticari atılımları hakkında, "Onun genç yaşta bir iş insanı olma, iş ve yatırımları öğrenme arzusu daha önce duymadığım, görmediğim bir şeydi. Öyle sıradan bir şey değil, gerçekten." ifadelerini kullandı.

"Basketboldan sonrası için endişeliyim"

Forbes için verdiği röportajda ticari girişimleri ve basketbol kariyeri hayatında konuşan Devin Booker şunları söyledi:

"Daha çok uzun süre basketbol oynamak istiyorum. Fakat basketbol sonrasındaki hayatım ve top zıplamayı bıraktığı zaman burada olacaklar ve yeni işler kurma konusunda endişeliyim."

Ünlü model ile aşk yaşıyor

Genç basketbolcu, 2018 yılında dünyanın en çok kazanan modeli olan Kardashianlar’ın kız kardeşi Kendall Jenner ile neredeyse 1 yıldır romantik bir ilişki yaşıyor. Kendall Jenner daha önce de NBA’in bilinen isimlerinden Ben Simmons, Blake Griffin, Jordan Clarkson, Russell Westbrook, Kyle Kuzma ve Chandler Parsons ile yaşadığı romantik ilişkiler ile gündeme gelmişti. 

Devin Booker kimdir?

30 Ekim 1996 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nin Michigan eyaletinin Grand Rapids şehrinde dünyaya gelen Devin Booker, Kentucky Üniversitesi için 1 sezon forma giydikten sonra 2015 NBA seçmelerinde şu andaki takımı Phoenix Suns tarafında ilk turda 13. sırada seçildi. 

NBA'de ilk maçına 19 yaşında çıktı

O yıl NBA seçmelerinde yer alan en genç oyuncu olan Booker ilk profesyonel maçına 19 yaşında çıktı. Geçtiğimiz çarşamba ise NBA tarihinde 10 bin sayı barajını geçen en genç oyuncular arasında 6. sırada yer almayı başaran Amerikalı basketbolcu, kariyeri boyunca 437 maça çıkarken bu maçlarda, 33,5 dakika, 23 sayı, 3,8 ribaunt, 4,6 asist, 0,8 top çalma ve 0,3 blok ortalamaları tutturdu.

Senin için hazırladığımız haberler