Devin Booker'ın Dönüşünü Açıklamayan Phoenix Suns NBA'den Ceza Aldı

Akın Ungan
03.05.2022 - 00:22 | Son Güncellenme: 03.05.2022 - 00:27

NBA ekiplerinden Phoenix Suns, Devin Booker'ın sakatlıktan dönüşünü zamanında açıklamadığı için NBA yönetiminden 25 bin dolar ceza aldı. İşte detaylar.

Devin Booker'ın Dönüşünü Açıklamayan Phoenix Suns NBA'den Ceza Aldı

Ulusal Basketbol Ligi’nin (NBA) Batı Konferansı takımlarından Phoenix Suns, sakatlık geçiren Devin Booker’ın sahalara geri dönüşünü zamanında ve doğru bir şekilde açıklamadığı için NBA tarafından 25 bin dolar para cezası aldı.

Doğru açıklama yapmadılar

NBA tarafından yapılan açıklamada Phoenix Suns’ın yıldız oyuncusu Devin Booker’ın geri dünüşündeki belirsizliğe değinildi.

Açıklamada Suns’ın oyuncusunun geri dönüşü hakkında maç öncesi net ve zamanında bir açıklamada yapmadığı ve bu durumun NBA’in lig sakatlık raporlama kurallarını ihlal ettiği belirtildi. Phoenix Suns bu ihlal yüzünden NBA tarafından 25 bin dolar para cezası aldı.

Beklenenden önce döndü

Devin Booker geçtiğimiz günlerde New Orleans Pelicans’a karşı sahada olduğu maçta bir sakatlık yaşamıştı. Üçüncü çeyrekte Jaxson Hayes açık sahada bir pozisyon yakalamış ve Booker’da Hayes’in smacına karşılık vermek isterken sağ bacağına darbe almıştı.

Aldığı darbe sonrası sağ bacağının arkasını tutan Booker mola istemiş ve soyunma odasına gitmişti. Yaşadığı sakatlık sonrası en az 2 veya 3 hafta sahalardan uzak kalması beklenen Booker 9 gün sonra sahalara dönerek herkesi şaşırttı.

Dönüş sonrası Booker

Devin Booker sakatlık yaşadığı New Orleans Pelicans maçında 25 dakika forma giymiş ve 31 sayı, 2 ribaunt ve 1 asist ile oynamıştı. Geri dönüşünde de Pelicans ile karşılaşan Booker bu maçta 32 dakika süre aldı ve 13 sayı, 5 ribaunt ve 3 asist ile takımına katkı sağladı.

Senin için hazırladığımız haberler