Devrim Parscan hayatını kaybetti! Kaç yaşında ve biyografisi

Devrim Parscan hayatını kaybetti. Sosyal medyada gündeme gelen Devrim Parscan hakkında araştırmalar artmaya başladı. Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu olan Devrim Parscan kaç yaşında ve nereli gibi araştırmalar sürerken aynı şekilde neden öldü ve ölüm sebebi nedir gibi araştırmalar sürüyor. Peki Devrim Parscan hangi dizi ve filmlerde oynadı? İşte tüm detaylar...
24 Kasım 2020 16:36- Son Güncelleme - 24 Kasım 2020 16:40
Google news abonelik

Tiyatro, dizi ve sinema oyuncusu Devrim Parscan yaşamını yitirdi. Bugüne kadar 'Kurtlar Vadisi', 'Bizim Aile', 'Çiçek Taksi' ve 'Kurtuluş' başta olmak üzere 100'e yakın dizi ve sinema projesinde yer alan Devrim Parscan, 83 yaşında hayata gözlerini yumdu. 

Devrim Parscan'ın ölüm haberini  Oyuncular Sendikası Twitter hesabı duyurdu ''Meslektaşımız Devrim Parscan hayatını kaybetti. Çok üzgünüz. Başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine sabır diliyoruz. Başımız sağ olsun.'' ifadeleri ile duyurdu.

 

Devrim Parscan kimdir?

Sanat hayatına tiyatro ile başlayan Parscan, uzun yıllar Şehir Tiyatroları bünyesinde birçok oyunda rol almıştır. 2003 yılında emekli olan sanatçı, ayrıca sinema ve dizi filmlerde de oynamıştır. 2003-2004 yılları arasında Kurtlar Vadisi dizisinde canlandırdığı Orhan karakteri ile tanındı. Aynı zamanda seslendirme sanatçısı olan Devrim Parscan, yüzlerce filmde seslendirme yapmanın yanı sıra,yine sayısız filmde dublaj yönetmenliğini üstlenmiştir. 24 Kasım 2020'deki yaşlılık nedeniyle vefatına kadar bir duayen sanatçı olarak birçok dizi, belgesel ve sinema filminde dublaj ve seslendirme yaparak çalışmıştır.

Oynadığı bazı tiyatro oyunları

  • Sarıpınar 1914
  • 12 Öfkeli Adam
  • Beş Katlı Binanın Altıncı Katı
  • Suçlu mu Şuçsuz mu
  • Gazete Gazete
  • Kedi

Filmografisi

  • Naciye'yi Kim Sevmez - 2005
  • Kızma Birader - 2005
  • Sil Baştan - 2004
  • Kurtlar Vadisi - 2003-2004
  • Seni Yaşatacağım - 2002
  • Bizim Aile - 2001
  • Herkes Kendi Evinde - 2000
  • Cumhuriyet- 1998
  • Sibel - 1998
  • İlk Aşk - 1997
  • Zehra Ana - 1996
  • Köşe Kapmaca - 1996
  • Kurtuluş - 1996
  • Çiçek Taksi - 1995
  • Yolcu - 1994
  • İskilipli Atıf Hoca - 1993
  • Bir Kadın Yüzü - 1993
  • Kızımı Arıyorum - 1993
  • Zirvedekiler - 1993
  • Varyemez - 1991
  • Madde 438 - 1990
  • Dehşet Gecesi - 1989
  • Polis Dosyası - 1989
  • Hünkarın Bir Günü - 1989
  • Biz Ayrılamayız - 1988
  • Kızım ve Ben - 1988
  • Mazideki Kadın - 1986
  • Savunma - 1986
  • Taçsız Kraliçe - 1984
  • O Kadın - 1982
  • Tanrıya Feryat - 1980
  • İşte Bizim Hikayemiz - 1978
  • Sayılı Dakikalar - 1965
  • Küçük Hanımın Kısmeti - 1962
  • Küçük Beyefendi - 1962
  • Gümüş - 2007
  • Doğruluk Ekseni - 2010
  • Selam Bahara Yolculuk - 2015