Dikkat! En iyileri bizde!

27.03.2015 - 12:08 | Son Güncellenme: 27.03.2015 - 16:55

Hollanda maçı öncesinde umutlandıran bir beklentimiz var! Avrupa’nın beş büyük ligi ve Süper Lig’de bu sezon ceza sahası dışından en fazla gol atan isimlerden ikisi Türkiye’de...

Eleme gruplarında tehlikeli bölgeden dört serbest vuruş kullanan Türkiye, bunlardan hiç gol çıkaramadı. Türkiye, 2012 Avrupa Şampiyonası ve 2014 Dünya Kupası elemelerinde frikikten birer gol kaydetmişti. Bu gollerden biri Kazakistan’a karşı Arda’dan, diğeri de Andorra’ya karşı Selçuk İnan’dan gelmişti. Şu an, Türkiye’nin elinde Avrupa’nın en başarılı frikik kullanan ve ceza sahası dışından en başarılı oyuncularından ikisi var: Mehmet Ekici ve Hakan Çalhanoğlu.

Avrupa’nın beş büyük ligi ve Süper Lig’de bu sezon ceza sahası dışından en fazla gol atan isim Mehmet Ekici. Trabzonspor’un yıldızı, beşi frikikten olmak üzere ceza sahası dışından toplam yedi gol kaydetti. Hakan Çalhanoğlu da, Bayer Leverkusen formasıyla bu sezon ceza sahası dışından dört gol kaydetti. Hakan bu istatistik ile Tottenham’lı Christian Eriksen’in (5 gol) ardından geliyor.

(opta)

Senin için hazırladığımız haberler