Dilmen'den sert Advocaat eleştirisi!

09.04.2017 - 21:31 | Son Güncellenme: 09.04.2017 - 21:31

AJANSSPOR -  Ntvspor yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fenerbahçe’nin 3-1 kazandığı Akhisar Belediyespor maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu. Dilmen, sarı-lacivertli takımın teknik patron Dick Advocaat ile yolların ayrılmamasını eleştirdi.

Dilmen’in yaptığı açıklamalardan Ajansspor’un derledikleri şu şekilde :

“FENERBAHÇE’Yİ DEPLASMAN GİBİ GÖRMÜYORLAR”

Hatalarla dolu 4 gol izledik. Maça fazla da seyirci gelmedi. Akhisar, artık Fenerbahçe’yi deplasman gibi görmüyor. Maça ortak oldular. Fenerbahçe’nin tek kale oynadığı çok fazla bölümler yoktu. Bana göre en enteresan şey; hiç oyuncu değişikliği yapmadan Fenerbahçe maçı bitirdi. Çok enteresan.

“VAN DER WİEL GİTMEYEBİLİR”

Çok enteresan şeyler görüyorum. Van Der Wiel’i gördük. Hiç düşünmediği bir oyuncu var. Oynatmaya başlıyor. Şener ve Van der Wiel, birbirini yoklar. Eğer özel bir sebebi yoksa Van Der Wiel gitmemeli.

Şampiyonlar Ligi’nde Ön eleme çok önemli. Beşiktaş, Avrupa Ligi’nde şampiyon olursa ikinci takım direkt katılabilir mi?  Bu konuyu biraz araştırdım. Sevilla, Barcelona Şampiyonlar Ligi şampiyonu olduğu için gitmiş. Daha önce gidenler varmış ama statü farklı olduğu için gitmez.

“EN BÜYÜK KOZUN DURAN TOP OLMASI İLGİNÇTİR”

Başakşehir belki puanı düşürebilir. 7 tane dolu dolu maç var. Fenerbahçe moral depoladı. Karabük’te de çok iyi oynamadı. Ama 6 puan aldı. Duran top, günümüz futbolunda çok değerlidir. Fakat; bir takımın en büyük kozunun duran top olması ilginçtir. Fenerbahçe’nin bu sezon duran top ve kontraatak dışında silahını göremedik.

“AKHİSAR MAÇI 2-2’YE GELEBİLİRDİ”

Ligin ikinci yarısında Josef De Souza biraz ileri gitti. Alper’i biraz kıpırdamış görüyoruz. Oynayan takımın ilk 11’ine baktığınızda ilginçlikler var. Bazen büyük takımlardaki futbolcularda şampiyonluk gittiği zaman ikinciliği hedef yapmayabiliyor. Fenerbahçe kendi evinde çok fazla puan kaybı yaşadı. Fenerbahçe, 30’binin üstünde oynadığı maçların çoğunu kazanır. Akhisar, ligin en az gol atan takımlarından biri. 88-92 arası maç 2-2’ye gelebilirdi. Akhisar’ın pozisyonları vardı. Önemli bir galibiyet oldu.

ADVOCAAT NEDEN OYUNCU DEĞİŞTİRMEDİ?

Neden oyuncu değişikliği olmadığını ben de merak ediyorum. Mantıklı bir cevabı olmalı. İyi oynayan oyuncuların performansı yüksek değil. Kenarda oturan oyuncular da kaleci hariç hepsi milli oyuncular. Şener’in önüne geçirdi Van Der Wiel’i. Kaleciyi niye kestin diye sorabilirsin? Fabiano niye oynamıyor? Oynat yani… Ağzımla kuş tutsam, kalamayacağım diye düşünebilir.

VOLKAN DEMİREL NASIL OYNADI?

Volkan Demirel kötü oynamadı. Golde daha önce çıkabilirdi belki. Kötü değildi. Fakat Advocaat’ın Fabiano’yu oynatmaması ilginç. Acaba hiç mi oynamayacağım diyerek gelecek yıl farklı bir tercih yapabilir. Bence antrenör bu 11’le bitirdiğine göre, Galatasaray maçına da bu 11’e yakın bir kadro çıkarabilir.

“ADVOCAAT’IN GİTMEMESİNİ HAYRETLE KARŞILIYORUM”

Fenerbahçe yönetiminin Advocaat ile yola devam etmesini hayretle karşılıyorum. Parası her neyse verirsin, gider. Oyuncusunun adını hatırlamadığını söyleyen bir teknik adamla niye devam ediyorsun? Van Der Wiel’i gönderin diyor, sonra Şener’i kesiyor. Kimden intikam alıyor anlamıyorum? Emekli olacaksan git. Bu takımdan bir şey olmaz, Avrupa’ya gidemez, Stoch kendi bilir… Altyapıda bir sürü antrenör var. Fenerbahçe’yi bu kadar hafife almamalı. Bu maçı aynı 11’le bitirmesinde ironi var. Mantığı yok. 4-0 öndedir, bomba gibi oynuyorlardır çıkarmak istemezsin. Nereyi çalıştırdığından haberi yok.

GALATASARAY’A GÖNDERME…

Türk futbolu gerçekten enteresan. Mesela Galatasaray feda yapamayız diyor. Podolski’yi verdin. Sneijder’i de kazanmak varken kaybetmek niye? 5-6 milyondan kurtulayım diyor. Adanaspor’da hoca 10 gün yok… Milli takım antrenörü takım küme düşüyor umrunda değil? Türk futbolunda enteresan şeyler oluyor.

“KAYSERİSPOR  ENAYİ Mİ?”

Finansal Fair-Play kuralları var. Yıldırım Başkan niye uyarıyor? Götür yasayı meclise ver. Uyarı yapmamalı Federasyon başkanı. Futbol Zirvesi’ni de 30 kişiyle bitirirsin. Kulüpler de enteresan. Şu sıralarda, ligdeki takım sayısı artsın falan deniyor. Kayserispor enayi mi? O kadar para harcadılar.

“FENERBAHÇE’NİN İYİ PLANLAMA YAPMASI LAZIM”

Lens dışında 3-4 tane futbolcu transfer edilirse, şampiyonluk yarışında olabilir Fenerbahçe. Bonservisli oyuncu alacağına kadroda olan futbolcuları tut. Aykut Kocaman gelirse, Sow onun evladı gibidir. Planlamanın iyi yapılması lazım.

“YARIŞTAN KOPARSAN TRİBÜNLER BOŞ KALIR”

Fenerbahçe şampiyonluğa oynasaydı tribünler full olurdu. 4 büyükler şampiyonluktan koparsa, boş tribune oynamaya mahkumdurlar. Artık insanlar, izleyeceği şeyi tercih edebilir. Taraftar, niye gideyim ki diyor artık…

Senin için hazırladığımız haberler