Dorukhan Toköz'ün yeni takımı belli oldu! Trabzonspor açıkladı...

Salim Manav
29.07.2021 - 10:24 | Son Güncellenme: 30.07.2021 - 00:03

Beşiktaş'tan ayrılan Dorukhan Toköz'ün yeni takımı belli oldu. Milli futbolcu Süper Lig'de kaldı ve Trabzonspor'la 3+1 yıllık sözleşme imzaladı.

Dorukhan Toköz'ün yeni takımı belli oldu! Trabzonspor açıkladı...

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Beşiktaş'la olan sözleşmesi sona eren ve yeni sözleşmeyi kabul etmeyen Dorukhan Toköz transferini bitirdi. Milli futbolcunun menajeri Ahmet Bulut, yaptığı açıklamada oyuncusunun Trabzonspor'la anlaştığını söyledi. 

Yeni sezonda şampiyonluk hedefleyen Trabzonspor , kadrosunu güçlendirmek için transfer Abdullah Avcı'nın raporları doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Hamsik, Koita, Gervinho, Perez ve İsmail Köybaşı'na imza attıran bordo-mavililer, Dorukhan Toköz transferinde de mutlu sona ulaştı.

Trabzonspor, geçtiğimiz sezon Beşiktaş 'la olan sözleşmesi sona eren ve yeni kontrata imza atmayan Dorukhan Toköz'ü kadrosuna kattı. Fanatik'e konuşan oyuncunun menajeri Ahmet Bulut, transferin gerçekleştiğini ve Dorukhan Toköz'ün Trabzonspor'la anlaştığını duyurdu. 

Sağlık kontrolünden geçti

A Spor'un paylaştığı bilgide ise Dorukhan Toköz'ün Trabzonspor'a transferi için sağlık kontrolünden geçtiği paylaşıldı. 

Trabzonspor Dorukhan'ı KAP'a bildirdi 

Trabzonspor'dan ise akşam saatlerinde Dorukhan için KAP açıklaması geldi. Bordo-mavili kulüpten yapılan ilk paylaşımda "Dorukhan Toköz'ün transferi konusunda görüşmelere başlanmıştır" denildi.

İlgini Çekebilir
Dorukhan Toköz’ün yıllık kazancı belli oldu!
Habere Git

İşte Dorukhan Toköz'ün Trabzonspor'dan alacağı ücret

Bunun arkasından Trabzonspor, Dorukhan Toköz ile 3+1 yıllık sözleşme imzaladığını duyurdu. Yapılan açıklamada milli futbolcuya ödenecek ücretler şöyle sıralandı:

 

Garanti ücret

  • 2021/22: 9 milyon TL  
  • 2022/23: 9 milyon TL + (Tüfe+Üfe/2)  
  • 2023/24: 9 milyon TL + (Tüfe+Üfe/2) 

İmza parası    

  • 2021/22: 7 milyon TL
  • 2022/23: 7 milyon TL  
  • 2023/24: 7 milyon TL  

Beşiktaş'tan alamadığını, Trabzonspor'dan aldı

Dorukhan Toköz, Beşiktaş'tan 1.5 milyon Euro istemiş ancak Başkan Ahmet Nur Çebi tarafından bu talebi reddedilmişti. Trabzonspor ise milli futbolcuya 9 milyon TL (yaklaşık 900 bin Euro) garanti ücret verirken, her yıl 7 milyon TL de imza parası ödeyerek (700 bin Euro) Dorukhan'ın eski kulübünden talep ettiği rakamı karşılaşmış oldu. 

 

Beşiktaş'ın son teklifi 10 milyon TL oldu

Beşiktaş ise Dorukhan Toköz'e bonuslarla birlikte 10 milyon TL teklif etmişti. Öte yandan, opsiyon hakkının kulüp tarafından kullanılması halinde 2024-2025 sezonu için 10'ar milyon lira garanti ücreti ve imza ücreti ödeneceği aktarılan açıklamada, menajerlik hizmet bedeli olarak, futbolcu ile olan sözleşmenin devam etmesi şartına bağlı olarak futbolcuya ödenecek yıllık ücretin yüzde 7,5'inin ödeneceği kaydedildi.

Senin için hazırladığımız haberler