Manchester United, Newcastle United'tan Martin Dubravka'yı Transfer Ediyor

Akın Ungan
26.08.2022 - 01:08 | Son Güncellenme: 26.08.2022 - 01:12

Premier Lig devi Manchester United, Newcastle United'ın kalecisi Martin Dubravka'yı transfer etmek istiyor. Kırmızı Şeytanlar anlaşmaya yakın. İşte detaylar.

Manchester United, Newcastle United'tan Martin Dubravka'yı Transfer Ediyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Daily Express'in haberine göre Manchester United yaz transfer dönemindeki beşinci transferini yapmaya hazırlanıyor. Dean Henderson'un Nottingham Forest'a kiralanmasının ardından kaleci rotasyonunda rekabet sağlamak isteyen Erik Ten Hag'ın ekibi, Newcastle United'ın 33 yaşındaki kalecisi Martin Dubravka'yı transfer etmek istiyor.

5 Milyon Euro bonservis

İddialara göre Manchester United ile Newcastle United arasındaki görüşmelerde sona yaklaşıldı. Fabrizio Romano'nun aktardığı bilgilere göre iki kulüp Dubravka'nın Haziran 2023'e kadar Manchester United'a kiralanması konusunda anlaştı. Eğer Kırmızı Şeytanlar, Martin Dubravka'yı satın almak isterse Newcastle United'a 5 milyon Euro ödeyecek.

Yedeğe çekildi

2018/2019 sezonunda Çek ekibi Sparta Prag'tan 4 milyon Euro bonservis bedeliyle Newcastle United'a transfer olan Martin Dubravka bu yaz transfer döneminde Burnley'den Nick Pope'ın transfer edilmesi sonucu kulüpteki ikinci kaleci konumuna düştü. Bu sezon Newcastle United forması ile hiç maça çıkmayan tecrübeli kaleci 24 Ağustos Çarşamba günü oynanan İngiltere Lig Kupası maçının kadrosuna ile alınmamıştı.

112 maçta gol yemedi

Bugüne kadar oynadığı kulüplerde 330 maça çıkan tecrübeli Slovak kaleci bu maçların 112 tanesinde kalesini gole kapattı. Slovak kaleci geriye kalan maçlarda ise kalesinde 370 gol gördü. Slovakya Milli Takımı formasını da giyen Dubravka ülkesi için 30 maça çıkarken bu maçlarda 37 tane gol yedi, 9 maçı ise gol yemeden tamamladı.

 

Transfermarkt verilerine göre güncel piyasa değeri 4 milyon Euro olan Dubravka'nın kulübüyle 30 Haziran 2025'e kadar sözleşmesi bulunuyor.

Senin için hazırladığımız haberler